Logga 5tips

Får jag Rotavdrag för badrumsrenovering?

2016-11-08 · Denna artikel finns i gruppen Service

Ni har kanske frågat er själva om ni får rotavdrag på fakturan vid er badrumsrenovering? Är du berättigad får du nämligen tillbaka 30% av själva arbetskostnaden. Just därför är de många som undrar och därför har vi här listat de punkterna ni behöver uppfylla för att bli godkända.

Självklart finns det fler kriterier och jag tycker definitivt att du ska ta en titt på skatteverkets hemsida innan du tar några beslut. Där står det betydligt mer utförligt och texten där ses som officiell. Vi har bara gjort en sammanfattning på det vi tycker är mest relevant och viktigt. Är du osäker trots det tycker jag du ska skicka iväg ett e-post till oss på badrumsrenovering Malmö så ska vi säkert kunna svara på dina frågor.

Dags att renovera badrummet?

Dags att renovera badrummet?

Låt oss börja med de krav som ställs på beställaren först och främst.

* Det beställda arbetet ska omfatta en reparation eller underhåll på en fastighet du äger eller bor i. Fastigheten kan även ägas av dina föräldrar, samma sak gäller sommarstugor och andra semesterbostäder.

* Äganderätten måste vara synlig, detta görs genom att du sluter ett avtal med inskrivningsmyndigheten. Du kommer alltså inte få lägre skatt för en fastighet där du har dold äganderätt.
* Du måste själv stå för utgifterna vilket innebär att du inte kan be någon annan att betala fakturan. Då förlorar du rätten tull en skattesänkning eller det så kallade rotavdraget.

* Den totala summan får inte överskrida 50 000 kr per person varje år och du måste dessutom om ha fyllt 18 år.

Låt oss nu gräva lite djupare och se vilka krav som ställs på företaget du ska anlita.

Bor utföraren av tjänsten utanför Sveriges gränser behöver denna inte ha någon F-skatt. Dock måste alla kriterier vara fylld i personens hemland. Du kan även anlita en person med A-skatt om detta tas upp i arbetsgivardeklarationen.

Lycka till med er badrumsrenovering önskar grabbarna från Malmöcopyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.