Logga 5tips

En stjärnkikare som present

2014-01-02 · Denna artikel finns i gruppen Hobby och fritid

Små barn är ofta intresserade av att se närmre på stjärnhimlen men faktum är att både barn och vuxna finner en särskild fascination med det som finns utanför vår atmosfär. Med en bra stjärnkikare så kan man skåda ut i universum och se på de himlakroppar som ligger oss allra närmast. Man måste inte alls vara proffs på astronomi för att skaffa en egen kikare och som present så är detta något i en klass för sig.

Handla rätt stjärnkikare

För att välja rätt modell så måste man i huvudsak beakta två saker, nämligen budget och vad man vill kunna se. En stjärnkikare som kan fungera som ett nybörjarteleskop kanske visar sådant som ligger inom vårt solsystem som Venus, Jupiter med månar eller ringarna omkring Saturnus. Man kommer att se detta men inte i särskilt stort format. Det kanske räcker bra och väl för den som mest vill börja se ut i rymden men för den som redan har ett grundmurat intresse av astronomi så får man se sig om efter något skarpare.

Vad gäller budgeten så är det alltid en bra idé att vända sig till en butik med ett varierat sortiment. Då får man mer att välja från till lite olika priser. För det mesta så handlar det om en kompromiss där man finner stjärnkikaren som visar mest och bäst till bästa pris.

Handla online

Om du vill spara pengar på stjärnkikaren som present så kan det vara väl värt att handla online. Det här är enklaste sättet att jämföra priser och att lära sig mer om olika modeller av stjärnkikare för att till slut välja rätt. Dessutom så kan du dra nytta av forum på nätet där de som redan kikar ut i universum snackar om sina teleskop. Du kan ställa en fråga och beskriva personen som ska få kikaren för att sedan få bättre råd om den modell som du bör köpa och kanske också tips om var på nätet som den finns till bästa pris just nu.

Stjärnkikare

En stjärnkikare ger dig fina möjligheter att kika på såväl stjärnor, solar och båtar ute till sjöss.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.