Logga 5tips

En orolig vår

2014-05-02 · Denna artikel finns i gruppen Däck och fälgar online

Det har varit oroligt runt om i världen de senaste veckorna. De senaste dagarna så började Nordkorea skjuta artilleri mot Sydkorea, varvid Sydkorea besvarade elden. Nordkorea har länge varit ett frågetecken. De kan i stort sett starta vad som helst. Kim Jong-un, verkar ha dålig verklighetsuppfattning och verkar inte ha några problem med att sätta hela landet i fara. De har indikerat att de har kärnvapen och i likhet med Sadam i Irak, så ar Kim Jong-un omringad av personer som bara ger honom positiv information, eftersom de inte vill riskera att uppröra diktatorn. Fördelen med Irak är att om de försöker göra något, så bör omvärlden kunna få ett snabbt slut på det hela. Sedan så har vi Turkiet som också verkar ha spårat ut och där deras ledare Recep Tayyip Erdogan verkar vilka bli diktator i Turkiet. Han har nu förbjudit youtube och twitter i landet för de hade spridit en bandupptagning där de diskuterar att sätta in fler trupper in i Syrien. Men Turkiet påverkar inte omvärlden så mycket. Värre är det med det som händer i Ryssland och deras övertagande av Krim regionen från Ukraina efter en omröstning som de flesta länder inte godkänner.

Nu har Putin dragit trupper mot Ukraina och de flesta misstänker att han ska försöka ta hela Ukraina också. Putin är missnöjd med hur det gick efter Sovjetunionens fall, där Ryssland förlorade en hel del viktiga strategiska positioner. Om han tar Ukraina, så kanske han till och med försöker få tillbaka Finland. Om Ryssland försöker utvidga sitt territorium så kommer omvärlden att reagera och det kan få allvarliga konsekvenser. Ukrainarna kommer kämpa, men de lider för tillfället av dålig ekonomi samt en korrupt president, Viktor Yanukovych, som har flytt landet. Vi får hoppas att det inte håller i sig, vore trist om Turkarna inte kan vara i kontakt med omvärlden och vi inte längre kan köpa billiga däck från Finland. Internet går nog inte att stoppa ett land ifrån men omvärlden kan nog stoppa ryssarna. Det är väldigt trist med dessa presidenter som fyller sina egna fickor på folkets bekostnad, som vi har sett i flertalet länder, bland annat flera afrikanska länder och Filippinerna.

Om du vill köpa Nokian Tyres’ däck gå till vår återförsäljare: http://vianor.se/information-om-dack/billiga-dack-och-kostnader/

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.