Logga 5tips

En egen receptbok som fotobok

2015-05-19 · Denna artikel finns i gruppen Foto, Hobby och fritid

Numera så är det ganska populärt med fotoböcker som man kan skapa som fina minnen eller som presenter. Om man tycker om att laga mat eller helt enkelt vill spara favoriträtterna i en receptbok så kan man trycka upp denna som fotobok. Idag så är det flera fotobutiker som erbjuder receptbokformatet vilket gör det enkelt att själv lägga in text och bilder för att sedan få en eller flera tryckta kopior. Det här är verkligen spännande och ett bra tips för den som är ute efter något unikt som present.

En receptbok för framtiden

De flesta familjer har favoriträtter som man äter med jämna mellanrum. Det här kan vara sådant som man får hemma hos mor- och farföräldrar såväl som sådant som barnen har hittat på. Med tiden så kan det bli bra många recept men man äter förstås saker i vågor. När man inte har ätit den där goda gratängen på ett år så kanske man glömmer bort den. Om man då har sparat receptet i en receptbok så är det enkelt att bläddra för att få inspiration och för att laga sådant som man vet att man tycker om. Receptboken är en bok för framtiden såväl som för nutiden eftersom den ger bra uppslag som man kan lita på.

Vackert med fotobok

Om man har hyfsat fina digitala bilder från matbordet och på de som står bakom recepten så kan det vara klokt att satsa på en fotobok för recepten. Om man är orolig för att den här boken kommer att bli fläckig i köket så kan man skaffa fler än ett exemplar. Det här är ju även en bok som vänner och familj kommer att vara intresserade av. Man kan alltid börja med en vanlig och enkel receptbok där man fyller i recepten för hand för att vid senare tillfälle trycka boken. Det blir ofta väldigt vackert med en fotobok och det oavsett om man är jätteduktig på att fotografera eller inte.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.