Logga 5tips

En bra byrå är både praktisk och snygg

2017-02-01 · Denna artikel finns i gruppen Hus och trädgård

Byråer är kanske en av hemmets mest användbara möbler, och något som kan användas i så gott som alla rum. De rymmer en hel del men tack vare de olika lådorna så är det ändå lätt att hålla ordning och reda på alla saker. En annan sak som gör de så uppskattade är att de finns i så många olika former och höjder. Vissa är gjorda för att bara förvara saker medan andra också är tänkta som en snygg dekoration och en viktig del av heminredningen.

Sovrummet är en vanlig plats för byråer, det är ju vanligtvis här man vill ha sina kläder. Tröjor, strumpor, byxor- allt kan få plats i en byrå. Vissa sovrumslinjer har flera olika modeller. en lite bredare för kläder som kan stå vid en vägg någonstans, och en liknande men mindre variant som passar bra att ställa bredvid sängen. Även här kan det vara bra att ha en hel del saker till hands.

I hallen är det verkligen praktiskt med en byrå. Här kan man lägga vantar, mössor, skoputs och allt annat som kan behövas när man ska gå ut. Vissa modeller har plats för att sitta uppepå, en bra kombination i små utrymmen. De flesta vill också ha en byrå tillsammans med skrivbordet, antingen en som är inbyggd eller separat. En bra plats att förvara papper, pennor och annat som man inte vill ska stå framme men ändå finnas tillgängligt.

Just förmågan att kunna svälja många saker utan att ta så stor plats själv är en av hemligheterna bakom varför byråer är så populära. En del modeller är höga och smala, dessa kan få plats på mycket små ställen. Andra är låga och breda, här kan man gärna ställa någon trevlig dekoration uppepå. Kanske en bordslampa som sprider ljus och värme.

Byråer finns i en rad olika färger och nyanser, så det går alltid att hitta något som passar in i rummet. De flesta är gjorda av trä, men om man föredrar det så finns de även i metall eller plast. Neutrala färger är det vanligaste, vitt och svart eller kanske naturbrunt. Men det går också att få snygga byråer i rött, gult och andra starkare färger. Allt efter vilken stil man har för övrigt i hemmet och i vilket rum den ska stå. För byråer är något som passar överallt, från badrum till kök, vardagsrum och sovrum. Det är en möbel som det faktiskt är svårt att klara sig utan.

Nyckelord: ,


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.