Logga 5tips

Drömmen om ett eget företag

2013-04-13 · Denna artikel finns i gruppen Eget företag, Näringsliv

För många så går vägen till ekonomiskt oberoende via en egen verksamhet. Det är ytterst få som vinner miljoner på Lotto men man kan onekligen känna sig som vinnare då man jobbar med något som man verkligen är intresserad av och då man dessutom kan leva på detta. För många så handlar det bara om att få ändan ur vagnen och faktiskt starta ett eget företag. Det är nämligen inte så komplicerat som man kan tro, och det finns gott om hjälp att få för den som beslutat sig för att ta steget mot den egna verksamheten.

Hitta firmanamn

Det kan tyckas vara en liten del i projektet men ett firmanamn måste man ha och det bör vara något som folk kan ta till sig. Samtidigt som man behöver hitta firmanamn som väl beskriver ens eget företag och verksamhet så måste man tänka på det där med marketing. Idag så marknadsför sig de allra flesta online och då är det ännu viktigare att använda sig av ord som faktiskt relaterar till den verksamhet och den produkt som man kan erbjuda. Hellre än Pelles Automatiska så ska man kanske kalla sig för Svarvning AB.

Viktigt att tänka på

Det finns förstås en mängd saker att beakta då man ska starta eget företag. Den som hittills alltid har varit anställd har aldrig stött på frågor som:

  • Eget företag och A-kassa
  • Eget företag och lön
  • Eget företag och föräldraledigt
  • Eget företag och lön efter skatt

Man behöver dock inte ha svaret på alla frågor för att komma igång. Det mesta löser man successivt med hjälp av rätt stöd och information. Det viktigaste är trots allt att våga ta steget och göra det där som man alltid har drömt om!

matdesign

Den som drömmer om matdesign kanske borde starta eget företag…

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.