Logga 5tips

Dickies, varumärkets historia

2018-01-29 · Denna artikel finns i gruppen Kläder

Dickies är ett amerikanskt varumärke med fokus på slitstarka kläder till branscher med krav på funktionerande kläder. Grundtanken med varumärket har från starten i början av 1900-talet att producera riktigt bra arbetskläder i forum utav jeans, byxor overaller och denim.

Under andra världskriget fick Dickies chansen och möjligheten till att tillverka arbetskläder åt den amerikanska armén. Detta blev ett stort kliv för varumärket och satte dem på kartan. Leveranserna kom snabbt upp i tiotusentals kläder som skulle komma till användning i kriget. Kravet på kvalité var stort från armén, dem var tvungna att klara av det värsta rullande i gräs, lera och andra svåra förhållanden.

Efter kriget spred sig varumärket till Europa och Mellanöstern efter att Dickies valde att satsa på arbetskläder. Målet var att alltid sätta arbetarnas förhållanden i fokus och skapa bättre adekvata arbetskläder än något annat varumärke på marknaden. Vilket Dickies lyckades väldigt bra med.

På senare tiden har Dickies blivit mycket populärt hos vissa subkulturer såsom Rockabilly, Hip Hop, Skate och Motorcykel. Detta beror både på att kläderna ser retro ut med en stil som påminner om 1900-talet. Enkla kläder som håller för allt du skulle vilja utsätta dina kläder för. Inom skate krävs det att kläderna är slitstarka då dem utsätter sig själva och kläderna för mycket. Både då dem gör tricks vilket ofta leder till att dem ibland ramlar och skrapar upp sina kläder. Men både för att stilen är något mer retro. Liknande med motorcykel att dem vill ofta ha en mer retro stil på sina kläder men även ha kraftfullare som håller för allt.

Idag är målet att fortsätta leverera slitstarka arbetskläder och växa på marknaden. Varumärket vill gärna fortsätta att sponsra utvalda sporter och team. Idag har dem utformat kollektioner med streetwear med anpassning för skate och därav flera atleter som är sponsrade. Samma för ett team som tävlar i Nascar, sponsrade kläder med tillverkning efter vad teamet behöver och vill ha.

HepCat är en stor återförsäljare till Dickies och den populäraste i Sverige.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.