Logga 5tips

Det finns längdsvarvning i Sverige

2019-11-21 · Denna artikel finns i gruppen Metall, Svarvning

Svarvningen är ingen ny teknik och längdsvarvning är en variant som bygger på grundtekniken. Längdsvarven blir aktuell när man ska svarva fram detaljer som är lite mindre. Metoden lämpar sig väl för medelstora såväl som för stora serier. I Sverige är Gnosjöregionen ett Mecka för den här typen av metallproduktion men det finns fler områden som kan erbjuda stödet.

Längdsvarvning svarvar på längden

Namnet avslöjar att man med längdsvarvning kan svarva på längden. Med ett verktyg som kan röra sig radiellt kan man forma materialet på längden. Och dagens moderna längdsvarvar är väldigt precisa. Det spelar ingen roll hur lång detaljen som ska svarvas är.

Svenska verkstäder kan svarvning

Något som är mycket tryggt med de svenska företag som erbjuder längssvarvning är att de ofta vilar på lång erfarenhet av arbetsmetoden. Dessutom är det inte ovanligt att samma verkstad kan hjälpa till med fler produktionsprocesser.

När det finns fler tillverkningssätt att tillgå på samma verkstad blir det lättare att välja rätt. Både med tanke på vilka material som kommer att gynna slutprodukten bäst och på vad det hela kommer att kosta.

Det finns stora fördelar med att välja lokala leverantörer. Dessutom är det vanligt att verkstäder som kan längdsvarvning har täta samarbeten med andra svenska industriföretag som har den kunskap som krävs för att driva igenom produktionsprojekt på kortast möjliga tid.

Med kortare leveranssträckor och kommunikation som fungerar bra är det en stor fördel att jobba med svenska verkstäder som kan längdsvarvningen. Faktum är att länder som Kina vänder sig till Sverige på grund av att vi kan tekniken och har förmågan att utveckla och driva igenom nya viktiga industriella projekt.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.