Logga 5tips

Damunderkläder är för alla kvinnor

2014-08-15 · Denna artikel finns i gruppen Kläder

Att tala om damunderkläder kan emellanåt vara förvirrande. Visst är det enkelt att förstå att det är vad kvinnor har under kläderna i övrigt men det många fastnar vid är just ordet dam.

Det är egentligen ingen som reagerar nämnvärt när man talar om mode för herrar. Det är underförstått att det är män och inte pojkar man talar om. Men när det kommer till damunderkläder går tankarna till det ens mormor eller farmor skulle välja att ha på sig. Gamla tråkiga plagg i färger som inte är något upplyftande över huvud taget. Det är inte alls tanken med ordet. Damunderkläder innefattar allt som alla kvinnor, det vill säga inte flickor, har på sig under de täckande kläderna. Då förstår ni säkert att det finns mycket variation och färg när det kommer till damunderkläder.

Vad ingår i damunderkläder?

För många kvinnor kan det te sig märkligt att man skulle behöva räkna upp vad som ingår i begreppet damunderkläder. Men det kan faktiskt finnas flickor och unga kvinnor som inte har full koll. Och det är ingen tvekan om att en majoritet av män inte fullt ut är insatta.

Om vi börjar nerifrån är det första som kommer på tanken strumpbyxor. Detta plagg är tillverkat av olika typer av elastiskt genomskinligt material. Många gånger vill man inte att de ska synas alls och andra gånger är de svarta med vackra mönster och glitter.

Sedan kommer vi till trosorna. Där finns det en stor mängd varianter som är framtagna för att tillfredsställa behovet hos olika kvinnor och för olika situationer. Det finns hipstertrosor, stringtrosor, bomullstrosor och så vidare. Listan kan göras väldigt lång.

Sist men inte minst kommer vi till bysthållaren, eller behån som det kallas oftast. Det är heller inte bara en variant. Det finns balconette, bygel bh, push bh med flera.

Nu vet ni förhoppningsvis mer om damunderkläder!

Nyckelord: , ,


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.