Logga 5tips

Camlock för säker koppling

2014-01-15 · Denna artikel finns i gruppen Industri

När det kommer till slangar och att sammankoppla dem med en källa som kan förse dem med vätska eller till och med gas, är det viktigt att man har en koppling som är av hög kvalitet. Inte minst är det viktigt eftersom det oftast handlar om säkerhet, och att ha en så hög sådan som möjligt i alla lägen. Ett bra val är då camlock-kopplingar av olika slag. Dessa är nämligen speciellt anpassade för att erbjuda säkra kopplingar som också är otroligt enkla att använda.

Hur fungerar de?  

Kopplingarna från camlock är otroligt enkla och använda eftersom deras kopplingar med en enkel knyck kan endera sättas samman eller frigöras. De består helt enkelt av en hona och en hane, som genom en lätt vridning passar in i varandra. Det innebär att det både blir enkelt och spännande att koppla samman allt som behöver kopplas samman. Tillika så är denna typ av kopplingar också fantastiskt säkra, och just säkerheten är oftast en mycket viktigt faktor när det kommer till kopplingar.

Ändamål  

Naturligtvis är det så att de flesta kopplingar som en vanlig privatperson ser, är de som hör till slangen ute i trädgården. Men trots att camlock oftast används i dessa slangar så används camlock också i lika stor utsträckning inom industrin, där det inte alls alltid är vatten som slangarna är tänkte att transportera. Av den anledningen så är det alltså viktigt att slangarna håller tätt. Tänk dig till exempel en situation där en brandfarlig vätska transporteras genom en slang som inte håller måttet.

Var köper man?

Enklast får man idag tag på kopplingar inom camlock segmentet genom att beställa dem på internet. Där kan du få dem till riktigt bra priser, och inte minst är det smidigt att beställda dem rakt hem i brevlådan utan att behöva gå till en närliggande butik.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.