Logga 5tips

Butiksinredning som framhäver det sköna

2014-08-24 · Denna artikel finns i gruppen Butiksinredning

Det finns butiker som är känsligare än andra för det där med skönhet och estetik. Om man går in i en butik för att handla vackra smycken och upplever att butiksinredningen påminner om en smutsig gymnastiksal så kan intrycket bli helt fel. Det här kan i längden leda till att det inte går så bra för försäljningen, detta eftersom folk upplever att de inte blir inspirerade av platsen. Står man och ser på sig själv i ett par nya byxor som är tänkta att ge en lyxig och sportig känsla men platsen mellan en själv och spegeln är mörk och dyster så är det ganska troligt att man inte ser någon särskild anledning till att utöka sin garderob med byxorna. Och ska man köpa kläder till barnen ska de inte vara upphängda på krångliga och söndriga galgar utan på barngalgar som underlättar snabb och enkel hantering.

Vacker butiksinredning i gammal stil

Vacker butiksinredning i gammal stil

Butiksinredning som inte märks

Man kan säga att butiksinredning med kläder bör vara utformad på ett sätt som gör att man inte märker den. Tanken är ju att fokusen ska ligga på kläderna och inte på hyllor, speglar och lampor. Det ska kännas naturligt och enkelt att ta fram plagg och sedan prova dessa. Dagens butiker blir bättre på att skapa miljöer där kunder känner sig lediga och upplever att de finner det de söker men det finns också en hel del affärer som ännu inte har förstått att deras inredning gör att man inte upplever någon köplust på plats. När materialen som används för hyllor känns stilrena och fräscha så tänker man inte på annat än de kläder eller andra varor som presenteras.

Speglar och ljus

En viktig del av varje butiks inredning är förstås speglar och ljus. När man ser på butiksinredning smycken kan dra nytta av så gäller det både att varje smycke kommer fram på ett sätt så att man verkligen ser det. Man ska också kunna prova en ring och snabbt se hur den ser ut på fingret både på nära håll och på distans. Det här löser man genom smarta varudiskar där man tydligt ser det som bjuds ut och där det finns speglar som är mindre och närmre kunden. Runtomkring så kan man ha större speglar som gör det möjligt för kunden att se på sig själv och smycket som en helhet. Med ett ljus som förskönar och känns vilsamt så ger man kunderna en behaglig upplevelse där smycken verkligen kommer till sin rätt.

Vackert blir ännu vackrare

Man kan verkligen få det som redan är vackert att bli ännu vackrare genom att tänka på det där med ljus, plats och hur hyllor och displayer har utformats. Det finns experter inom detta område och de kan hjälpa till med en plan för hur man kan göra om i sin butik och skapa en plats där det som man säljer verkligen syns på ett vackert sätt. Även om det kostar pengar att anlita en designer som kan inredning för butiker så kan det vara väl värt att göra så eftersom man har igen det med bättre försäljning och nöjda kunder.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.