Logga 5tips

Bröllop man aldrig glömmer bort

2013-04-23 · Denna artikel finns i gruppen Hobby och fritid, Kärlek och bröllop

En gång i tiden så var bröllopet en markering då ett par som tidigare bara hade umgåtts flyttade ihop och bildade familj. Traditionen av att gifta sig först och sedan skapa familj är sedan länge ett minne blott, men bröllopet har förblivit en viktig markering om att man lovar varandra trohet och att man skapar en enighet som man inte hade tidigare. Säga vad man vill om bröllopets vara eller icke vara, folk älskar denna tillställning och när det äntligen blir dags att ordna med bröllopsceremonin så vill man förstås föreviga händelsen med bild och film.

Bröllop utomlands eller i Sverige

Idag är det många som väljer att hålla sitt bröllop utomlands för att det ger möjligheten att vigas på en strand eller att fly familj och vänner då man inte orkar med en stor fest. Om man tycker att man måste ha någon form av ceremoni för sina vänner och för sin familj så kan man ha en på flygplatsen eller kanske i sitt hem kvällen innan man åker iväg. Det finns även dem som tar med sig familj och vänner till spännande destinationer för att fira tillsammans. Det här är tillfällen då man bara måste få det hela förevigat med bild och film. Vill man att det hela ska se så proffsigt som möjligt ut så kan man hyra in en bröllopsfotograf på plats. Det här är en person vars uppgift är att fotografera och filma allt från förberedelserna till efterfesten för att sedan sammanställa detta som album eller på CD.

Bröllopsfilm och bröllopsbilder

Om man vill ha bröllopsfilm och bröllopsbilder så ska man tänka igenom detta noggrant. Man kan nämligen inte lita på att folks hemkameror kommer att ge de bilder som man är ute efter. Trots att dagens digitala teknik är så pass avancerad så krävs det fortfarande ett professionellt tänk för att ta de där fantastiska bilderna som man återvänder till under dagar då det är så grått utomhus att man äter en extra ask choklad och undrar hur det kändes att få plats i den där bröllopsklänningen. Man bör alltså se till att en verklig fotograf tar hand om bilderna. På så vis kan man schemalägga fotograferingen så att man får bilder på brud och brudgum innan frisyrer och smink har dansats till oigenkännlighet. Ibland så blir det läge att komma till en studio för klassiska bilder, och ibland så kan man utnyttja platsen för vigseln för unika bröllopsbilder.

Bröllopsfest – teman och platser

En bröllopsfest kan man ha nästan var som helst. Man tittar förstås på hur många som kommer och om man vill att festen ska förläggas centralt eller kanske avlägset på en herrgård. Om alla som kommer kan sova över så kan festen pågå natten lång med en frukost som avslutning. Man kan ju också välja att ha ett mindre bröllop i sitt eget hem eller i sin egen trädgård. Det här kan bli riktigt mysigt och genom att använda sig av festtält och andra effekter så ser man till att alla kommer att sitta bekvämt och uppleva att de får plats. Vill man ha ett särskilt tema på sin fest så bör man ta hjälp av en professionell bröllops-fixare. Man kan nämligen bli riktigt stressad av att själv ta hand om det hela då man har nog med de egna uppgifterna att göra. En bröllopsarrangör kan ta hand om allt från festlokal till transport av gäster och det gör att brudparet kan slappna av och enbart se fram emot den speciella dagen.

flaggor-brollop

Budget och speciella önskemål

Nu kommer bröllopet och festen att påverkas av den budget man har för det hela. Man kan ju inte köra en Ove Sundberg och tala om för folk att de måste betala för att få komma. Det här är fullkomligt naturligt i andra delar av världen men inte i Sverige där det förväntas att brudparet ska bjuda på festen. Därför så får man helt enkelt bjuda på den fest som man har råd med och göra det så fint som bara möjligt. Har man speciella önskemål om en viss typ av underhållning så får man kanske dra ner på något annat som bröllopsblommorna eller antalet gäster som kan komma.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.