Logga 5tips

Bokföring med alla nummer rätt!

2013-11-07 · Denna artikel finns i gruppen Ekonomi

För de flesta företagare är detta med bokföringen ett ständigt gissel. Inte minst är det någonting som många tycker är riktigt tråkigt att syssla med, och en del upplever att det tar onödig tid från företagets kärnverksamhet. Men faktum är att det är oerhört viktigt att bokföringen sköts rätt så att man inte skapar problem som i värsta fall kan få hela ens verksamhet att gå omkull.

Känns det tungt med bokföringen?

Känns det tungt med bokföringen? Lugn, det finns hjälp att få!

Varför är bokföringen viktig?
Bokföringens uppgifter är att på ett standardiserat sätt redovisa för företagets kostnader och intäkter. Detta görs inte minst för att skatteverket ska kunna kontrollera att ditt företag betalar tillräckligt med skatt. Dessutom är det viktigt med bokföringen för att du själv som företagare ska kunna bedöma hur din verksamhet går och avgöra hur till exempel dina kostnader står sig mot dina utgifter. Så om du inte själv tycker att det är kul att sköta ditt eget företags bokföring så bör du naturligtvis hitta någon annan som kan göra det åt dig!

Lösning
Om man tycker att bokföringen är tråkig så kan man alltså mycket enkelt låta ett annat företag ta hand om ens redovisning åt en. Det kan vara ett vanligt revisionsföretag, eller så kan man också hyra in en revisor som jobbar heltid för en. Att tillsätta tjänsten externt har hur som helst många fördelar. För det första så slipper du göra någonting som du inte tycker är roligt. Du får alltså mer tid att lägga på ditt företags kärnverksamhet, så att du slipper syssla med annat. En annan lösning är att man ser till att skaffa ett bokföringsprogram som spar tid och och sköter det mesta på automatik. Du kan då känna dig säker på att du får en bokföring där alla nummer är rätt, och på så sätt undviker du framtida problem.

Var hittar du?
Om du vill hitta ett företag som kan utföra ditt företags redovisning gör du enklast i att söka på internet. Där kommer du att få många träffar.

Nyckelord: ,


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.