Logga 5tips

Blir det godare med kyckling i stekpåse?

2015-02-14 · Denna artikel finns i gruppen Mat

Man kan laga till kyckling i ugnen genom att lägga den i en påse som är gjord av ett plastmaterial som klarar hettan. Det finns lite olika teknik för hur man lagar kyckling i stekpåse och om man ska göra hål i påsen eller inte beror lite på den typ av påse man har och det recept som man följer. Nu kan man förstås undra varför man alls ska lägga kycklingen i en påse, blir det inte lika gott om man lagar den direkt i ugnen? Svaret på frågan är att man givetvis kan laga god kyckling utan någon stekpåse men att det finns en anledning till att så många ändå väljer denna metod.

Det blir godare

Anledningen till att det blir så gott med kyckling som man har lagat i en påse i ugnen är att den kommer att safta till sig på ett sätt som inte är möjligt då man har den direkt på en plåt utan stekpåse. De kryddor man lägger till kommer att tas upp av kycklingen och dessutom så får man en naturlig sky i påsen som man sedan kan använda då man serverar. I påsen så kan man även laga saker som potatis och då får man ju en hel rätt när man lagar kyckling i stekpåse vilket är en fördel. Men nu ser vi ju på det där med smak och inte så mycket på att det blir smidigare då man får en rätt i en påse. Potatis och andra tillbehör kommer också att ta smak av kycklingen och kryddorna så de blir också godare.

Om man inte gillar smaken

Det finns de som tycker att kyckling ska vara krispig och då kan det vara smartare att välja ett annat recept för kyckling. Det är ju inte alla som tycker om det där med grönsaker som tar smak av kött och en skysås som man häller på över hela tallriken. Gillar man inte konceptet stekpåse så är ingen fara skedd för det finns så många andra sätt att tillreda en kyckling på.

Är det nyttigt?

Ja, kyckling i stekpåse är faktiskt nyttigt. Det beror till stor del på den kontroll man har över hur mycket fett man lägger till och mer. Även om man kör på en diet som lchf där man inte vill ha tillbehör som potatis så fungerar den här tillredningsmetoden utmärkt. Man kan lika gärna lägga i andra ingredienser som blomkål så att kycklingen i stekpåsen blir rätt för den diet som man håller. Kyckling är för övrigt något som anses nyttigt på många sätt och vis, och inte bara för den som vill gå ner i vikt.

För barn så kan det också vara klokt att välja stekpåsen då smaken ofta går hem hos de yngre. Man får ju en komplett måltid som de yngre gillar och det är viktigt. Har man riktigt små barn så kan man alltid mosa ingredienser som potatis och lägga till mycket små kycklingbitar så man kan säga att det här är en rätt som kan passa hela familjen, från 1.5 åringen till far- och morföräldrar. Perfekt för söndagsmiddagen alltså!

One Response to “Blir det godare med kyckling i stekpåse?”

  1. Det är så lätt med kyckling i stekpåse - Mormor Märtas Snaskpåse says:

    […] så är det bara att slänga fågeln i en påse och laga i ugn. Det är det här som kallas för kyckling i stekpåse och som ger rätter som är lika goda som det man får på en lyxig restaurang. Jag tycker att det […]copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.