Logga 5tips

Biluthyrning i Sydafrika

2014-10-01 · Denna artikel finns i gruppen Resor och semester

Planerar du åka på semester och hyra bil i Sydafrika? Sydafrika är ett mycket vackert land med mycket att uppleva och besöka, främst när det gäller kultur, natur och historia. För att hinna besöka och uppleva så mycket som möjligt av detta stora land kan det vara en bra idé att hyra en bil så att du kan köra runt och utforska på egen hand. Att hyra bil i Sydafrika är lätt och smidigt eftersom det finns många bolag som erbjuder biluthyrning. Planerar man att åka flera tillsammans kan det även vara billigare att hyra bil än åka med arrangerade rundturer. Att åka i bil innebär också att man får utforska och uppleva mer. Nedanstående tips kan vara bra att fundera på innan man bestämmer sig för att hyra bil i Sydafrika:

Biluthyrning i SydafrikaBoka i god tid innan resan börjar

Om du redan innan du åker bestämt dig för att hyra bil och vill betala så lite som möjligt bör du boka bilen innan resan. Det finns många sajter som erbjuder hyrbilar i Sydafrika via nätet. Det är enkelt att söka och jämföra och, att boka hyrbilen innan kan göra att priset bli så mycket som hälften jämfört på plats.

Säkerhet

Sydafrika är generellt ett säkert land, men det finns områden med mycket brottslighet. Planerar din tur i förväg och fråga lokala representanter om områden som bör undvikas. Tänk på att bilen skall vara låst vid stopp vid t.ex. rödljus mm. Risken att bli rånad är mycket låg. Men i Sydafrikas stora städer finns det områden där risken är högre.

Känt hyrbilsföretag eller litet lokalt företag

De stora och kända biluthyrningsföretagen erbjuder biluthyrning i Sydafrika i alla stora städer. Men vanligtvis kostar det mera att hyra en bil från ett stort företag än ett mindre lokalt företag. Sök på Internet innan hos sajter som jämför pris och biltyp från alla bolag, det underlättar dit beslut. Kontrollera och jämför de olika villkoren innan du väljer bolag. När du hyr från en jämförelsesajt så är villkoren samma oberoende bolag.

Ålder för att hyra bil

För att få hyra en bil i Sydafrika måste du vara minst 21 år gammal samt har haft körkort i minst ett år. En del bolag som erbjuder biluthyrning i Sydafrika kan även ha en övre gräns mellan 65 och 75 år.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.