Logga 5tips

Biltester och däcktester

2014-05-22 · Denna artikel finns i gruppen Däck och fälgar online

Det är egentligen lite konstigt att skilja dessa åt. Självklart så kan olika däck testas med samma bil eller i alla fall samma bilmärke, men för vissa däck så borde det vara så att vissa däck passa bättre på vissa bilmodeller och den bilens körstil. Om du testar en bil så har ju vilka däck du har på bilen en inverkan på hur bilen uppför sig och hur dess prestanda återges. Det är dock inte alltid som det uppges vilka däck bilen hade då den testades. PÅ samma sätt så har jag inte sett att om samma däck skulle passa bättre på vissa bilmodeller än andra. Det borde finnas en viss skillnad hur de uppför sig i ett test, om bilen är framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller om den är 4-hjulsdriven. Det borde ha en viss inverkan på däckets egenskaper, däckmönster. Helst så vill man se exakt de däck som man funderar att köpa testas på exakt den bilmodellen som man har.

Eftersom det skulle vara dyrt att genomgöra, så vore en nyckel för hur vissa egenskaper kan skilja sig mellan de olika bilar och dess egenskaper. Dessa kan vara viktfördelning, Däck uppför sig olika på en BMW M5 jämfört med en SAAB 9-5. Eftersom det i stort sett är omöjligt att veta hur bra däcken egentligen är för min bil, så brukar jag mer förlita mig på att köpa Nordiska däck som jag vet lägger ner mycket pengar på tester och utveckling i våra Nordiska klimat. De som jag anser gör detta är Nokian Tyres, jag har blivit imponerad av deras konstanta utveckling av produkter och tjänster som företaget erbjuder. Vad gäller bilmodeller så har jag samma princip och går efter de företag som ständigt lägger mycket pengar på forskning och utveckling för att få fram nya säkrare bilar och mer miljövänliga bilar. Där anser jag att Audi ligger långt fram, varför jag premierar dessa bilar. För några år sedan så var det Volvo och SAAB som låg långt fram med säkra bilar som var väl anpassade för våra nordiska klimat, men jag har tappat förtroende för bägge, tyvärr.

Läsa mera på Nokian Tyres’ webb sida: http://www.nokiantyres.se/innovativt-arbete/tester/dacktester-i-yttersta-forhallanden/

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.