Logga 5tips

Begagnad butiksinredning

2013-03-06 · Denna artikel finns i gruppen Butiksinredning
Klädgalge - trägalge

En vacker klädgalge i trä.

Om man öppnar en butik så måste butiksinredningen vara en del av budgeten men det händer förstås att man finner en lokal där det redan finns smart inredning samt galgar i gott skick som man kan ta över. Det kan också vara av intresse att se närmre på begagnad butiksinredning men man bör komma ihåg att olika butiker ställer olika krav. Två hyllor kan fungera på helt olika sätt och för att den produkt man ska sälja ska synas på rätt sätt så måste man förstås satsa på rätt inredning. Om man öppnar en second hand affär så spelar det förstås ingen roll att ingen galge är den andra lik, annars kan det här lätt ge känslan av att man inte är seriös.

Spara pengar på inredningen

Om man vill spara pengar på inredningen till en butik så måste man för det första vara noga med att inte köpa vad som helst. Visst vill man komma igång snabbt och då man ser en annons om begagnad butiksinredning så kanske detta verkar som den bästa lösningen. Det räcker inte att veta att man behöver hyllor, man måste även bestämma sig för vilken typ av hyllor. Ett hyllsystem som har stått i en annan butik kan vara skräddarsydd för den andra lokalen och då blir det inte alltid så snyggt när man tar över den. Om det däremot handlar om hyllsystem som går att anpassa med hjälp av lister och moduler så kanske den begagnade butiksinredningen blir ett bra val, ett val som man även sparar pengar på.

Galgar från förr

Galgarna är också en viktig del av ett butikskoncept och om man upptäcker 500 plastgalgar på lagret så kanske man inte ser någon anledning till att skaffa nya. Det är ju bara att klistra på sin egen logga och hänga ut plaggen på de begagnade galgarna. Nu ska man vara medveten om att kostnaden för nyproduktion av galgar inte är särskilt hög i jämförelse med det man kan tjäna på det intryck nya och snygga galgar ger. De begagnade plastgalgarna kan man ju alltid använda för lager och på platser där butikens koncept inte måste vara 100% intakt. För de delar av butiken som är synlig för kunden så är det dock bättre att beställa unika galgar med rätt formspråk och stil.

Förnya butiken

Om man börjar känna sig trött på de möbler och hyllor som man har i en butik så måste man inte kasta ut allt och börja om. Har man budgeten för det så är det så klart fantastiskt att ta hjälp av en inredningsdesigner och skapa en helt ny lokal. Man kan dock göra en hel del genom att enbart beställa nya klädgalgar, byta ut hyllsystemet eller kanske skapa butiksöar med speciella produktställ som man tar fram med hjälp av en skicklig metallverkstad. För många så räcker det med lite ny färg på väggarna och nya spotlights i butikslokalen för att ge känslan av att man har renoverat och gjort om.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.