Logga 5tips

Barnpåslakan och andra sängkläder

2013-08-08 · Denna artikel finns i gruppen Hobby och fritid

Sängen är en av de möbler till barnrummet som kräver mest eftertanke och uppmärksamhet. Ett barn sover inte sällan tio timmar om dygnet, vilket innebär att sängen ska vara bekväm och en plats som barnet förknippar med lugn och ro. Att välja rätt sängkläder, som barnpåslakan och olika kuddar, är viktigt för att sömnen ska bli så bra som möjligt och barnet ska vara redo för dagens alla aktiviteter.

Så väl vuxna som barn behöver god sömn.

Så väl vuxna som barn behöver god sömn.

Idag köper man med fördel barnpåslakan och annat på nätet, eftersom man då har ett bredare utbud att välja på och även kan göra en hel del riktiga fynd. Dessutom får man varorna bekvämt levererade direkt till dörren, vilket kan vara guld värt för en stressad småbarnsförälder. Vad bör man då tänka på när man köper sängkläder till barnrummet? Här kommer några kortfattade tips:

  1. Köp hellre nya sängkläder än använda

Använda sängkläder kan ofta innehålla kvalster och bakterier som barnet helst inte ska utsättas för. Även om det kan vara lockande att spara en slant, så bör man försöka välja något annat område än just sängen när det gäller second hand. Köp nya påslakan och lakan istället för använda, gärna fria från kemikalier och allergiframkallande ämnen.

  1. Välj mjuka material

Bomull är ett utmärkt material när det gäller sängkläder, eftersom det är mjuk, billigt och enkelt att tvätta. Det finns massor med lakan och täcken i bomull till bra priser.

  1. Välj en vacker och avslappnande färgskala

Det finns påslakan och andra sängkläder till barn i flera olika färger som är avslappnande och utgör en bra miljö att sova i. Lite matta varianter av till exempel blått och grönt, kanske med något roligt motiv på, brukar vara perfekt när det gäller sängen.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.