Logga 5tips

Babymobil för de allra minsta

2013-11-01 · Denna artikel finns i gruppen Hobby och fritid

För att få små bebisar att röra på sig gäller det att dra deras uppmärksamhet till saker som de tycker om. Babymobilen är en sådan sak som de flesta små barn är väldigt fascinerade av. Konstruktionen i sig kan tyckas vara ganska enkel, och det är den egentligen också. Att små dockor eller andra små saker som hänger i snören ovanför barnets huvud kan ha sådan effekt kan kanske vara svårt att tro, men faktum är att eftersom denna babymobil får barnet att koncentrera sig och även att sträcka på armar och ben så stimuleras både hjärnan och kroppen. Motoriken är något som barnet hela tiden måste utveckla, och med hjälp av detta redskap övas den hela tiden upp.

Rörelse, ljus och ljud
En mobil, d.v.s. något som rör sig, utvecklad för bebisar kan innehålla flera olika funktioner än man kanske tror vid första anblick. Att denna relativt enkla konstruktion även kan ge blinkande ljus och spela melodier samtidigt gör att ännu fler sinnen stimuleras. Även om de enklare mobilerna inte är batteridrivna dinglar de små figurerna som är fastsatta i själva konstruktionen. Önskar du – eller din bebis – mer rörelse går det att skaffa babymobiler som snurrar runt och därmed ger mer rörelse. Detta i kombination med ljus och ljud kan ha olika effekt beroende på vilken typ av ljus som ges, samt vilka melodier som spelas.

Avslappning eller lek
Beroende på vilken typ av babymobil du skaffar till ditt barn kan denna påverka vilket humör eller vilken sinnesstämning barnet får när hon eller han betraktar denna. Vissa babymobiler ger mer energi och uppmuntrar till lek, medan andra ger ett sövande intryck och lugnar barnet. Vissa av dessa mobiler kan också ge olika effekter då de kan ställas in på olika lägen.

Babymobil till barnvagn och barnsäng

Dockor i all ära men en babymobil är ett bra sätt att aktivera ett barns reflexer.

 copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.