Logga 5tips

Avveckla ab på ett säkert sätt

2018-08-06 · Denna artikel finns i gruppen Övrigt

Du kan avveckla ditt aktiebolag själv. Det här är inte svårt men kommer att kräva en hel del uppmärksamhet. På Bolagsverkets hemsida så får du information om hur du ska gå till väga för att avveckla ab, du kan göra detta steg för steg. Men om du inte har tid att ta hand om det administrativa arbete som likvidationen kräver så är ett tips att sälja det för snabbavveckling istället.

Sälja för att avveckla ab

Du har säkert inte missat att det idag är rätt så enkelt att hitta en bolagsservice som erbjuder sig att köpa ditt aktiebolag för att avveckla det. Det här är en tjänst som kan göra ditt liv så mycket lättare. Du slipper kommunikationen med Bolagsverket och du får snabbt ut pengarna för bolaget. Men det finns risker med att avveckla ab på detta sätt. Dessa risker måste du vara väl medveten om innan du säljer.

Kan du inte bara likvidera själv?

Det här är en fråga som många ställer sig. Då du har bestämt dig för likvidation så är det inte bara att lägga ner. Det finns tydliga regler för hur en avveckling ska gå till. Du kan avveckla ab genom likvidation men också på andra sätt. Det går till exempel att sälja alla aktier eller att utföra fusion eller delning.

En tristare väg till avslut är konkurs. Men den kommer du förhoppningsvis att slippa. Om du väljer att sälja ab för avveckling så kan det vara praktiskt. Då behöver du inte sätta dig in i alla regler som gäller. Men var uppmärksam om att det finns bolagstjänster som inte är säkra.

Hur vet du om det är fusk?

Det finns vissa tecken som kan skvallra om att ett företag inte är seriöst. När du vill få hjälp med att avveckla ab så måste du vända dig till en aktör som inte tar risker. När du kontaktar bolaget för att få hjälp så kan du observera deras inställning.

Om det verkar vara otroligt enkelt att sälja för att avveckla så kan det bero på att bolagsservicen inte är så seriös. Det kostar pengar att avveckla på detta sätt och det kommer heller inte att bli klart på en dag. Om företaget säger detta så ska du dra öronen åt dig. Det kan vara tal om fusk.

En annan kommentar som du ska se som en röd flagga är att skulder som är stora inte utgör ett problem för att sälja och likvidera. Stora skulder är alltid ett problem och det bör en seriös bolagsservice tala om för dig.

Sist men inte minst så ska du säkra dig om att det rör sig om ett verkligt bolag. Du behöver få kontakt med verkliga människor. Email och chatt är bra för snabba frågor. Men om du tänker sälja ab för snabbavveckling så bör det finnas människor som du kan träffa. De ska svara i telefon och det ska finnas en adress för ett verkligt kontor.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.