Logga 5tips

Att välja en säng man sover riktigt bra i

2015-09-04 · Denna artikel finns i gruppen Hus och trädgård

Hur hittar man den ultimata balansen mellan att köpa en så billig säng som möjligt och att köpa en säng som man faktiskt sover riktigt bra i? Att sömn är viktigt för hälsan vet vi ju om sedan tidigare, så att låta sängens pris gå ut över detta är onödigt eftersom det finns ett stort utbud av lågprissängar online inom alla tänkbara typer av sängar för individen och hela familjen. Många klassiska flugor så som sänghimlar, spegelväggar och annan inredning är på väg in tillbaka till de svenska hemmen och sovrummen. Vi blir också allt mer uppfinningsrika kring våra sängar och hur vi inreder våra hem.

När man köper en ny säng finns det några saker man kan försöka tänka på:

  • Välj rätt madrass

Madrasser finns i alla tänkbara hårdheter, men brukar generellt delas in i hårda och mjuka modeller. Välj detta efter hur din rygg brukar svara på dessa olika madrasser. Många får ont i ryggen av en allt för mjuk madrass.

  • Sängens storlek

Den vanligaste storleken för dubbelsängar är ca180 cm x 200 cm. ”Vanliga” enkelsängar är normalt ca 90 cm breda, vilket är i underkant för en fullvuxen person.

Sängens design

Sängens ”design” och utförande bestäms främst av sängramen och sänggaveln. En sänggavel kan ibland även monteras på väggen bakom sängen. Välj ett utförande som matchar din övriga inredning.

  • Bäddset & lakan är viktigt

Ja, hur man bäddar sängen är faktiskt enligt svenskarna själva ofta det allra viktigaste med sängen. Köp riktigt sköna sängkläder som både känns bra mot huden och passar in med hemmets övriga färger.

 Underskatta inte sängens betydelse

Eftersom vi sover ungefär en tredjedel av våra liv är det svårt att överskatta sängens betydelse i våra liv. Sköna och kvalitativa sängar behöver inte kosta mycket pengar. Genom handel på internet finns billiga sängar och tillbehör till hemmet att köpa till låga priser via butiker online.

billiga-sangarcopyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.