Logga 5tips

Att ha med mobilen i affären kan spara dig pengar

2013-11-11 · Denna artikel finns i gruppen Ekonomi

Idag finns en mängd appar till de så kallade smarta mobiltelefonerna. Bara till iPhone och Android finns hundratusentals om inte miljoner olika appar. Eftersom utbudet är så stort säger det sig självt att alla applikationer för mobilen inte nödvändigtvis är så mycket att ha. En del är uppriktigt sagt ganska dåliga. Men det finns en del riktiga guldkorn. En typ av appar som blivit ytterst populära på senare tid, och utan tvekan kan räknas till de där guldkornen, är de som hjälper dig att hålla koll på priser.

Spara pengar med rabatt-appar
Många företag har egna appar till smartphones som ger dig rabatt-koder, hjälper till att hålla reda på annonsvaror och liknande. I princip fungerar de som ett digitalt medlemskort. Nackdelen är förstås att du bara får information om och rabatter på ett enda företags varor. Handlar man på många olika butiker blir det snabbt en hel del appar att hålla reda på. Kanske missar du rentav viktiga och bra erbjudanden. Men det finns ett sätt att komma runt de här problemen. Sedan en tid har allt fler företag som arbetar med att samla rabatter, inte bara från ett enda utan från många olika företag, lanserat egna appar. Med hjälp av dem kan du handla smartare och billigare och få information om fina erbjudanden från butiker som håller till nära dig. I regel får man digitala värdecheckar direkt till mobilen, sedan är det bara att visa upp mobiltelefonen i kassan på den aktuella affären så dras rabatten av helt automatiskt. Det kan med andra ord löna sig ordentligt att ta med mobilen till butiken.

Lön för mödan
Rabatterna du får via den här typen av appar är i regel ganska generösa, väl tilltagna helt enkelt. Du kan med andra ord spara stora pengar och komma över exklusiva eller limiterade produkter tack vare de här tjänsterna. Men man ska komma ihåg att företagen knappast gör något av direkt altruistiska skäl, för att vara snälla mot någon. Genom att använda deras appar talar du om var du befinner dig, när du handlar, vilka varor det rör sig och så vidare. Den här informationen kan sedan användas för att skräddarsy marknadsföring och erbjudanden till dig och andra konsumenter med lika egenskaper och preferenser. Å andra sidan ger de flesta av oss bort den här typen av information utan att få något tillbaka via sociala medier som Facebook. Med rabattapparna får du trots allt något tillbaka.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.