Logga 5tips

Är det någon skillnad på filippinsk arganolja och marockansk?

2015-11-19 · Denna artikel finns i gruppen SPA och friskvård

Den som upptäcker arganoljans fantastiska egenskaper märker snabbt att det finns två länder som exporterar denna mirakelolja som man kan bota olika hudproblem med. Det ena landet är Marocko och det andra Filippinerna. Men kan man säga att arganolja från det ena landet är bättre än det andra? Det är trots allt så att arganträden har sitt ursprung i Marocko och då borde det väl ändå vara så att man får den bästa oljan från Nordafrika? Riktigt så enkelt är det inte och det viktigaste är att du får ren olja.

Arganolja för ansikte och hår

Anledningen till att så många efterfrågar arganoljeprodukter är att de är så effektiva mot saker som finnar, ojämn hy, acne och mer. Dessutom så kan man få finare hår om man använder sig av ett schampo med arganolja som ingrediens. Det som är så bra med den här oljan är att den inte ger kladdig hy och att man inte behöver använda sig av särskilt mycket för att få effekt. En liten flaska kan räcka mycket länge och man kan använda den rena oljan precis som den är direkt på huden eller i hårbottnen.

Vatten och olika oljor

Vatten är en viktig ingrediens i många naturprodukter. Det ger även ett lugn och en balans för såväl kropps som själ. Ska du använda argonoljor är det viktigt att du använder en med naturliga och ekologiska ingredienser.

Från Filippinerna eller från Marocko?

I Sverige så ser man för det mesta den marockanska arganoljan marknadsföras i hälsobutiker och i butiker som säljer kroppsvårdsprodukter. Men det finns också arganolja från Filippinerna och man kan ju undra om det är så att det här är samma olja eller om det finns skillnader. Arganträden har importerats till Filippinerna och fungerar nu som ytterligare en viktig inkomstkälla för landet. I Marocko så har man använt sig av den här oljan sedan urminnes tider och man har en lång erfarenhet av att utvinna den.

Så vad ska man välja? Svaret på frågan är inte Marocko och inte Filippinerna. Svaret har snarare med produktens oljeinnehåll att göra. Om du vill ha den bästa effekten så ska du använda dig av en produkt som består av arganolja till 100 %. Det är nämligen det här som är det viktigaste.

Andra saker att tänka på kan vara:

  • Hur framställs oljan? Är den kallpressad? Ekologis?
  • Har oljan framställts med fair trade kanske via ett projekt som är bra för en utsatt grupp?
  • Rekommenderas märket av andra svenska användare?

Så svaret på frågan om det är någon skillnad mellan filippinsk och marockans arganolja är alltså att det beror helt på hur den framställs och hur ren den är. Om du finner en bra arganoljeprodukt från Filippinerna så är det klart att du ska testa den och likaså omvänt.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.