Logga 5tips

Är billiga proteinpulver säkra?

2015-05-18 · Denna artikel finns i gruppen Sport och idrott

Idag så är det många som satsar på en kombination av styrketräning och konditionsträning med syftet att bränna fett och bygga muskler. Både unga och gamla, män och kvinnor sysslar med det som kallas för att deffa där man helt enkelt definierar sin muskelmassa genom att bli av med fett och bygga på den. Det här kan låta enkelt men kräver i själva verket en hel del motivation. I och med att träningen är rätt så tuff så kan det vara klokt att få i sig mer av proteinerna som hjälper till med muskelbygget. Men är billiga proteinpulver säkra? Det här är en viktig fråga för den som vill använda sig av den här typen av pulver men som gärna vill spara pengar på köpet.

Behovet av billiga proteinpulver

För pensionären som mest vill bygga upp en starkare kropp och som inser att det kan vara bra med extra protein så kanske det inte spelar så stor roll om den där burken med pulver kostar någon hundralapp mer eller mindre. Men för den som tränar ofta och mycket så är det viktigt att finna billiga proteinpulver som också är bra. Det här betyder att man behöver protein med hög kvalitet som kanske även har blandats med andra viktiga tillsatser som mineraler och vitaminer. Om man har tänkt sig en längre användningsperiod så kanske större paket kan leda till bättre priser, dessutom så kan val av proteintyp också påverka priset.

Märket är inte allt!

Det finns kända märken som står bakom PWO pulver och BCAA blandningar som alla tror på. Om man inte kan tänka sig något annat än kända märken så får man vänta på rea för att få billiga proteinpulver från dessa. Men om man kan tänka sig att testa något som kanske kommer från ett mindre företag men som ändå erbjuder kvalitet så kan det vara ett bra sätt att spara pengar på. Så länge som man köper proteinpulvret från en svensk hälsokostbutik så kan man räkna med att det är säkert. Så ser man ett nytt märke till ett bra pris i den svenska butiken så kan man gott slå till och lita på att pulvret är säkert trots att det är billigt.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.