Logga 5tips

Anlita ett måleri

2013-02-18 · Denna artikel finns i gruppen Ytbehandling

Om du har bestämt dig för att måla om hemma går du kanske in funderingar på om du ska göra det själv eller anlita en målare. Varje alternativ har sina för- respektive nackdelar och mycket hänger på hur mycket du själv kan om måleri. Om du gör det själv bör du ha lite erfarenhet av arbetet sedan tidigare. Det är lätt att man slarvar eller gör saker i fel ordning, vilket gör att arbetet drar ut på tiden. Sedan är det också viktigt att veta vilken sorts färg man ska använda i olika rum i huset. Ofta får du bra hjälp med färgval av färghandlaren, där brukar personalen vara väl insatta. Fördelarna med att göra jobbet själv är framförallt att du sparar pengar. Du lägger förvisso ner din egen tid, men om det är fritid som du ändå kan tänka dig att offra gör det kanske inte så mycket. Nackdelarna är att resultatet kan se dåligt ut eller att färden börjar släppa efter en tid då du använt fel teknik och målat på fel sätt.

Väljer du att anlita ett måleri för jobbet kan du vara ganska säker på att jobbet blir bra utfört. Det går dessutom snabbare att ha vana målare på plats, vilket gör att du slipper bo på en byggarbetsplats lika länge som om du gjort det själv. Målarna vet exakt vilka sorters färger som lämpar sig i kök, badrum och vardagsrum. Det gör att du inte behöver bekymmra dig om att färgen i badrummet ska lossna eftersom den var av fel sort. När du anlitar en målare får du dessutom göra ROT-avdrag för halva arbetskostnaden. Om du målar själv har du ungeär samma utlägg för material, men måste dessutom göra jobbet själv. Om du anlitar ett företag som gör det får du arbetet till halva priset genom ROT-avdraget. Du förlorar med andra ord inte så mycket på att anlita en professionell målare. Nackdelen med att anlita målare är väl som sagt att det kostar lite mer, men vi har ju redan redogjort för att det ändå kan löna sig.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.