Logga 5tips

Allt fler varmgarage byggs

2015-06-05 · Denna artikel finns i gruppen Bil och motor

Fler Svenskar väljer varmgarage

Fler och fler bygger varmgarage med ingång både via garageporten och en innerdörr direkt från huset. Ett välutrustat varmgarage med plats för både bilen, verktyg och lite annat blir ett extra utrymme i huset som kan användas till många olika saker. Ett välanvänt garage ska också ha en riktigt bra och krångelfri garageport. Billiga garageportar av hög kvalitet finns av olika modeller, bland annat takskjutportar och slagportar. En annan modell är vipporten som precis som det låter vippas uppåt för att sedan ta plats rakt ovanför porten. Detta tar plats och blir mer och mer ovanligt eftersom andra mer praktiska garageportar har sjunkit så mycket i pris.

varmgarage

Varmgarage eller kallgarage? Låt behovet styra.

Planera & välj rätt garageport

När man bygger ett nytt garage måste man alltid ansöka om bygglov. Beroende på hur mycket tid man har kan man välja att bygga hela garaget ensam eller ta in hjälp utifrån. Den egenskap som är allra mest populär är den fjärrstyrda garageporten. Fjärrkontrollen ligger som ofta kommer i två exemplar kan has i bilen och i bostaden. Ett smidigt sätt att öppna garageporten utan att behöva kliva ur bilen.

Rätt verktyg i garaget

Att göra däckbyten och annat i garaget blir väldigt mycket enklare om man har rätt verktyg och tillbehör. Hjulbultsverktyg är ett exempel på ett litet och billigt men nödvändigt om du behöver byta däck längs vägen eller annat. En domkraft är även det naturligtvis ett måste för att kunna byta ett bildäck längs en landsväg. Elektriska hjulbultsdragare finns att köpa, men det är en ganska ovanlig syn i ett vanligt garage. För att effektivt dra i och ur hjulbultar kan man även använda en slagskruvdragare med rätt munstycke till. Bultarna kan ibland sitta väldigt hårt och blir svåra att rucka på. Genom att använda lite kopparpasta på muttern kommer den att lossna lite enklare nästa år.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.