Logga 5tips

Alla dessa motorcyklar

2014-08-01 · Denna artikel finns i gruppen Bil och motor

Nu är sommaren här. Trots att vi bara är i mitten av maj, så har vi redan haft högsommarväder med temperaturer på runt 25°C och det är ju härligt. Det förlänger året och gör en väl härdad för att kunna klara nästa års vinter. Vägarna fylls av fina sportbilar samt en hel drös av motorcyklar, som jag brukar kalla vägmygg, då de verkar svärma överallt. Om det är trafik så kör de emellan bilarna och lyckas undvika köerna, kör man på landsväg så kommer de ofta alldeles för fort och kör om en. De dyker liksom bara upp och man hinner knappt se dem i backspegeln. De tycks inte heller alltid respektera alla trafikregler utan kan köra om lite hur som helst. Jag hoppas att inte detta gäller alla, men jag har sett det hända. Själv har jag aldrig kommit in i motorcykel svängen, men har en hel del vänner som är bitna och det verkar som om den huvudsakliga körningen är utav nöje jämfört med ren transport från A till B. Detta vittnar väl i att det är något speciellt med motorcykelkörning. Att sitta på en motor och ha en direkt koppling till hastigheten ger nog en bra känsla.

Många av mina vänner är också dykfantaster, men jag har lyckats hålla mig borta även från detta. Jag vet inte om jag är tråkig eller bara gillar att undvika saker som kan vara allt för upphetsande och där man kan bli i stort sett beroende. Jag uppskattar mer än gedigen sportbil där man kan sitta behagligt utan en hjälm på huvudet och inte behöver massa extra kläder för skydd. En t-shirt och jeans och en snygg sportbil och gärna en söt tjej, då är sommaren på topp! Motorcykel med hjälm och skinnställ, låter inte lika sexigt. Det blir bökigt och krångligt och om man då också har en tjej bakpå, så kan man inte riktigt prata med varandra på grund av hjälmen.

Så när sommardäcken kommer på, så får man räkna med vägmygg. Själv så föredrar jag myggsprej och en myggfri sommar även på vägarna.

Om du vill läsa mera om Nokian Tyres gå till: http://www.nokiantyres.se/dack/personbilar/sommar/

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.