Logga 5tips

5 tips till ökat välbefinnande och minskad stress

2015-02-21 · Denna artikel finns i gruppen SPA och friskvård

Det finns en mängd olika sätt och metoder för att man skall må bra och känna harmoni och välbefinnande.  Förutom de ganska uppenbara och nästan självklara som en sund och varierad kost och regelbundna matvanor, undvika onödig konsumtion av nikotinprodukter, alkohol, söta drycker och skräpmat, regelbunden motion i olika former så tänkta jag nämna ytterligare några.

Vi lever idag ett mer stressigt liv än tidigare generationer, mer stillasittande både på jobb och i hemmet (mer TV-tittande, tid framför TV-spel, datorer, surfplattor och små mobilskärmar), vi arbetar inte med kroppen på samma sätt som förr i tiden samtidigt som informationen från alla möjliga kanaler tränger sig på.

Inte undra på att många känner sig stressade och att många får olika typer av problem med rygg, axlar, leder osv.

Här är mina 5 tips:

 • Testa yogamassage och medicinsk yoga (mediyoga)
  Det har enligt flertal studier visat sig vara bra för ryggproblem, migrän, blodtrycksänkning och allmän stresshantering.
 • Testa akupunktur – den 5000-åriga traditionella kinesiska medicinen
  En metod som världens mest talrika befolkning hållit på med i 5000 år kan ju inte vara helt verkningslösa – då skulle de ha dött ut för längesedan.
 • Testa Mindfulness – medveten närvaro är att leva i större medvetenhet om sig själv i nu
  Har visat sig ha goda effekter  vid stressrelaterade besvär
 • Ta en minst 40 min rask promenad 3 ggr / vecka (den tiden behövs för att cirkulation mm skall komma igång ordentligt)
 • Drick mycket vatten och ät ett äpple om dan samt skippa cigaretterna och snuset

 

Akupunktur i Stockholm finns bl.a. på AAA-kliniken vid Odenplan och är ett av Stockholms äldsta och största alternativmedicinska institut.

Yogamassage och Mediyoga kan du pröva hos t.e.x. Yogacare på Wallingatan eller Alviksvägen.

Givetvis finns det många andar ställen där du kan få yogamassage, akupunktur, göra mindfulness övningar osv. – men dessa har jag personlig erfarenheter av – så därför nämner jag dem som exempel.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.