Logga 5tips

5 tips till att skriva bättre artiklar, blogginlägg, nyhetsbrev och liknande.

2015-10-02 · Denna artikel finns i gruppen Utbildning

Att skriva humanistiska och välformulerade inlägg, artiklar, bloggar och nyhetsbrev är enklare än man tror. De flesta inom b2b är akademiker eller skriver som de pratar. Det finns några enkla tips för att få sina texter att höjas några snäpp.

Det är viktigare än någonsin idag att ha texter som är mjukare och mer läsvänliga då konkurrensen om läsare är stor, att sticka ut en aning i allt brus kräver mer av skribenten.

  1. Undvik de akademiska orden denna, detta, dessa, dock, dess, denna, således, därav och liknande – de är avståndstagande. Bara genom att tvätta bort de här orden kommer din text bli mjukare. Undvik även de onödiga orden så, då, där, här, där uppe, där nere, nu, sedan, därefter. De behövs oftast inte.
  2. Läs din text högt för dig själv innan du postar den, så märker du var det är sämre flyt och rytm.
  3. Använd inte versaler eller fet stil för att förstärka ord. Hellre kursivt.
  4. Använd blankrader mellan styckena så blir det skönare att läsa det på skärmen eller mobilen. Packad text får läsaren att sluta läsa.
  5. Håll dina texter mellan 200 till 400 ord så kommer läsaren ta till sig texten lättare.

Leffe Delo jobbar som författare, skrivcoach och lektör på skrivsidan.com och har en populär blogg på http://leffedelo.com/blogg. Han har skrivit den mycket uppskattade boken Havrefarsan.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.