Logga 5tips

5 tips när du ska köpa steamer

2020-03-28 · Denna artikel finns i gruppen Butikshandel, Kläder

Kanske har du tänkt länge på att komplettera ditt strykjärn med en ångapparat. Med en steamer kan du snygga till plagg utan att plocka ner dem från galgen. Det här är smidigt och något som får betydelse i hem såväl som i butiker. Men innan du köper en handhållen steamer eller en större och mer avancerad ångapparat ska du läsa följande 5 tips.

  • Rätt steamer för materialet

Till att börja med är det inte dumt att fundera lite på vad det är som du vill stryka med ånga. Det finns lite olika typer av ångapparater. Om du ska ha din steamer som butiksinredning är det viktigt att den kommer att ge dig ett gott stöd för kläderna som finns i butiken.

Många kommersiella steamers är bäst på tunnare material. Om du ska snygga till kavajer kanske du behöver en maskin som är särskilt till för detta. Även för hemmabruk är det bra att vara väl medveten om hur steamern ska användas. Då är det lättare att välja rätt.

  • Med tanke på dina fingrar

Det kan bränna till rejält när du stryker med steamer. Om ångan som kommer ur munstycket är het är det inte trevligt att få den på fingrarna. Om du står och håller i skjortan eller plagget med dina händer för att sträcka ut och ånga kan det göra ont. I varje fall om det kommer stor hetta från steamern.

Ta en titt på om du får tillbehör med ångapparaten som kan vara till nytta när du inte vill bränna dig. Det kan vara särskilda delar som gör att plaggen sträcks ut lite mer när de hänger på galgen. Det kan också vara saker som handskar som gör det lättare att jobba med steamern.

  • Hur pyser ångan ut

En mycket viktig punkt att beakta när du vill stryka med steamerapparat är hur ångan pyser ut. Det är viktigt att du får en jämn ström för att det ska bli snyggt. Om ångan kommer ut i hack fungerar det inte särskilt bra.

Det får heller inte bli för mycket ånga på en gång. Då finns risken för att tyget blir alltför blött. Det kan ju till och med leda till att du skadar det. Var alltså noga med att satsa på en steamer som ger en jämn ström med lagom mycket vattenånga.

  • Vattentanken på steamern

När du köper en handhållen steamer med vattentank kommer tankens storlek att få betydelse av flera skäl. Dels är det förstås så att du kanske kommer att hålla i tanken. Det betyder att du måste ha styrka i handen för att orka hålla i den och samtidigt föra steamern över kläderna som du vill stryka.

Även om du inte måste hålla i vattentanken samtidigt som du stryker kommer storlek att få betydelse. Ju större tank du har desto längre kan du stryka utan att behöva fylla på. Det kan ju vara väldigt bra när tanken inte ska hållas i handen. Så är det också för det mesta med ångapparaterna som är för butiker.

  • Hur kommer du åt med apparaten?

När du ska köpa steamer ska du också se på sladdlängd. Om det är en handhållen steamer är det viktigt att förstå att du inte kommer längre än sladdens längd. Större ångapparater kan ha en form som gör att du kan dra omkring maskinen på hjul. Men även dessa måste ha en sladdlängd som gör det möjligt att röra sig fritt med apparaten.

Betänk hur du kommer att använda din steamer och se sedan på sladdlängd. Om den blir för kort kan det bli ett problem. Innan du köper kan du läsa recensioner och beakta då vad användare säger om just denna bit. Den kan nämligen bli något som avgör om du tycker att det är enkel att ång-stryka med steamermaskinen eller inte.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.