Logga 5tips

5 tips för en lyckad likvidation

2019-01-07 · Denna artikel finns i gruppen Övrigt

Det kan låta som ett misslyckande, men likvidation är inte alltid samma sak som ett företag som har havererat. Likvidation och konkurs är inte samma sak. Ett tydligt exempel på detta är frivillig likvidation som helt enkelt är en nedläggning av ett bolag. Då bolaget säljs för avveckling så kan det till och med bli en bra slant över så likvidationen behöver alls inte vara synonymt med ett ekonomiskt misslyckande.

Här är 5 viktiga tips för en lyckad likvidation

  1. Förbered för likvidation på rätt sätt

Börja alltid med goda förberedelser. För att en likvidation ska bli smidig så gäller det att all dokumentation finns på plats. Oavsett om du kommer att sälja bolag till en bolagsservice eller om du själv sköter avveckling så måste saker som resultatrapport och bokslut finnas på plats.

  1. Beakta möjligheten till snabblikvidation

Det kan faktiskt vara bra att låta en bolagsservice köpa bolaget för att sedan avveckla det. Du spar många månaders tid på detta och slipper också ta ansvaret för avvecklingen. Det här kostar givetvis en slant men den kan du ju ha igen med tanke på tiden som du spar.

  1. Var väl medveten om alternativ

Kom ihåg att det finns olika sätt att avveckla ab på. Gå igenom alternativen och rådgör med en expert för att finna rätt alternativ för din verksamhet. Här är det alltid klokt att ge det hela mer tid. Om du fattar för snabba beslut så kan det leda till att du väljer fel. Då kan du förlora pengar på ditt beslut och ha ågren för det länge efter att företaget har avvecklats.

  1. Kör med öppna puckar

Att smyga och hymla om avvecklingsprocessen är inte så bra. Det är bättre att du bestämmer dig för hur du ska förhålla dig till de som måste informeras och de som tycker att de ska veta allt. Idag så kan kanaler som sociala medier användas på ett mycket bra sätt för att meddela kunder om att företaget snart kommer att upphöra. Kundkontakter och avtal ska givetvis också hanteras på ett bra och öppet sätt. Det är viktigt för ditt framtida rykte!

  1. Våga satsa igen!

Var inte rädd för att satsa igen! Det kanske inte gick så bra med den här verksamheten och en likvidation kan kännas som ett bevis på att du inte kan. Men så är det inte. Du har antagligen lärt dig en hel del tack vare likvidationen. Med din kunskap så kan du gå vidare och till sist börja om på ny kula. Då undviker du tidigare misstag så att du inte behöver fundera på avveckling eller likvidation i första taget.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.