Logga 5tips

5 tips för att sälja aktiebolag med större förtjänst

2017-10-04 · Denna artikel finns i gruppen Övrigt

Man kan tjäna mer på att sälja aktiebolag genom att slipa lite på det inför försäljningen. Detta oavsett om man väljer att sälja för avveckling eller om man har en köpare som kommer att driva verksamheten vidare. Här är 5 viktiga tips för den som funderar på att sälja ab och som vill få ut så mycket som bara möjligt av detta.

  1. Välj att sälja aktiebolag till en bra köpare

Det är viktigt att man säljer till en bra köpare som förstår företagets värde. Ibland kan det rentav vara så att man själv måste få lite hjälp med att värdera bolaget. Man ska inte sälja aktiebolag utan att först vara helt säker på att priset som satts är rätt. Kanske kan man få ut mer med hjälp av professionell rådgivning.

  1. Öka omsättningen och redovisa detta

Inför en försäljning så är det verkligen inte så dumt att öka omsättningen och att redovisa detta. Precis hur man ska göra detta är förstås något som man måste sätta sig in i. Men det är välkänt att en redovisad omsättning som är högre också kan ge en bättre betalning för företaget.

  1. Minska utgifterna

Precis som att man måste öka intäkterna så bör man också minska utgifterna. Då man ser över vad man betalar för så kan det mycket väl vara så att man inser att det finns utgifter som inte är nödvändiga. Precis vad dessa är varierar från företag till företag. Då det finns saker som man kan vara utan så bör man ta bort dessa utgiftsposter då man förbereder för att sälja ab.

  1. Håll försäljningen hemlig

Låt inte kunder och leverantörer få veta att en försäljning är nära förestående. Det här kan leda till att företaget får ett rykte om sig som ett med problem. Det här kan i sin tur leda till att man förlorar kunder som inte vill ta någon risk med en verksamhet som verkar vara på nedgång.

  1. Putsa på ekonomin

Finn sätt att putsa på ekonomin på. Med god rådgivning så kan man finna smarta metoder som gör att företaget ser bättre ut. Det här är viktigt då man givetvis vill försöka sälja aktiebolag till ett så högt pris som möjligt. Då man beskriver saker och ting på rätt sätt så kan det göra stor skillnad. Det är också därför som många vänder sig till företagsförmedlare som vet hur man ska presentera en verksamhet för att lyckas sälja den med bättre förtjänst. Allt man kan göra för att förbättra företagets ekonomi kommer också att avspeglas i chanserna att få bra betalt för det.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.