Logga 5tips

5 snabbväxande online nischer

2013-12-17 · Denna artikel finns i gruppen Hobby och fritid

Populära online nischer i Sverige

Senaste åren har online marknaden tagit över större delar av e-handeln i Sverige. Företag som etablerar sig på internet blir allt fler men väldigt många är även optimistiska inför framtiden. Som en nödlösning till en snabb utveckling brukar man oftast etablera sin online verksamhet i någon nisch som man tror allmänheten är intresserad av – riktigt så fungerar det inte i verkligheten. Jag har studerat online branschen under en lång tid och tänkte framföra 5 nischer som jag undersökt bland konkurrenterna där konkurrensen ökar ständigt.

Följande nischer har utvecklats successivt i Sverige;

Dejting för att hitta din livskamrat

En lyckad dejt kan förändra ditt liv 🙂

Dejting
Att folk blir singlar är inget nytt men online dejting har ökat extremt senaste perioden. Dejtingsajter har tredubblats de senaste två åren och har skapat ett större utbud för sökande singlar som letar efter sin kärlek på nätet i en tryggare miljö hemifrån.

Foto produkter
Foto framkallning är ingen nyhet men tack vare ny teknologi som exempelvis Smartphones kombinerat med appen Instagram så skapas det möjligheter för foto sajter att realisera användarnas bilder på ett kvalitativt sätt. Det finns oändligt många onlinesajter som erbjuder fotoprodukter så som tryck på en mugg, matta, jacka, oljemålningar eller canvas tavlor. Bilder återskapar tidigare minnen därmed uppskattas fotosajter.

Bank nischer
Lånegivare, kreditgivare & banker ser möjlighet för nyetablering när lågkonjunktur råder i landet samt arbetslösheten ökar. Antigen spara man sina besparingar till bästa möjliga villkor eller så vill han/hon låna kapital till bra förhållande då ett behov finns hos seriösa lånegivare.

Sport
Sport är en stor nisch som berör ens vardag. Att följa fotboll eller NHL är lika viktigt för många som att träffa en kändis av en ren slump. Fotboll är en av den största sporten i Europa och inte nog med det så är Champions-League det mest uppskattade evenemanget som allt fler följer. Sportbloggar ökar kraftigt på en väldigt svår och konkurrerande marknad.

Betting
Kombinera sport med önskningar så resulterar det med att betting ökar och det gynnar enbart spelbolagen. Spelbolagen ökar kraftigt eftersom marknaden är tillräckligt stor och behovet ökar markant. Betting anses oftast som genväg till snabba pengar vilket i sin tur skapar större omsättning hos populära spelsajter som Svenska Spel och samtidigt utökar de sin kundgrupp.

Ovanstående har jag illustrerat 5 väldigt hårt konkurrerande nischer som du bör tänkte igenom minst ett par gånger till om du ska skapa etablering inom dessa branscher. Det finns betydligt enklare nischer att inrikta sig på och sannolikheten för att lyckas ökar ständigt.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.