Logga 5tips

5 tips för säkerhet i WordPress

2022-09-23 · Denna artikel finns i gruppen IT och teknik

Idag är det väldigt vanligt att använda WordPress (WP). Det fina med detta system för att bygga hemsidor är att det kan användas för en fin privat blogg såväl som för stora företagsprojekt. Oavsett om du använder WP för att driva blogg, webbutik eller företagssajt så är säkerheten på din hemsida väldigt viktig.

Här är 5 tips för hur du kan tänka omkring din WordPress sidas säkerhet.

  1. Uppdatera WordPress regelbundet

Precis som med alla former av appar och mjukvaror så kommer det då och då uppdateringar från WordPress. När problem upptäcks så fixar WP detta och resultatet blir en uppdatering som kan göra sin sajt säkrare. Det är bara att ta en titt på din kontrollbräda där du får information om uppdateringar. Klicka på Uppdatera-nu-knappen så är det gjort!

Du kan också göra egna uppdateringar och till exempel ladda upp .htacess och liknande plugin för att skydda din sajt och blogga säkert. Det finns smarta plugins som filtrerar ut kommentarer du inte vill ha och annat som kan äventyra din hemsida.

  1. Ha ett system för backuper

Många gånger kan du få automatiska backuper som en del av din webbhotelltjänst. Men räkna inte med det. Se till att din sajt hela tiden sparas så att uppdateringar och ändringar inte går förlorade om något skulle hända. Med kopior av allt som finns på din sajt på ett säkert ställe kan du sova lugnt på natten!

  1. Sätt gränser för login-försök

Det går att begränsa antalet försök till login på en WordPress sajt. Om det inte är obegränsat så blir det svårare för hackers att ta sig in. Dessutom kan du ju se till att byta lösenord med jämna mellanrum. Det är också ett sätt att säkra WP-sajten på.

Det finns plugin som du kan använda för att begränsa antalet login-försök. LoginLockdown är ett exempel på den här typen av plugin. Det är gratis och du fiskar enkelt upp det från din kontrollbräda.

  1. Installera brandvägg på WordPress sajten

Det är inte bara på din dator som du kan ha en brandvägg. Det går att installera särskilda verktyg som fungerar på samma sätt på din WP-hemsida. Med en brandvägg på sajten så ökar ditt skydd mot virus och hackers. Detta är enkelt nog och det finns flera fina alternativ. Läs recensioner innan du bestämmer dig för vilken brandvägg för WordPress som du föredrar.

Om du har en hemsida inom butikshandel och verkligen inte kan ha avbrott eller förluster av data på grund av ett virus så är detta i stort sett ett måste. En aktiv sajt behöver ha ett aktivt skydd mot attacker!

  1. Använd SSL!

SSL står för Secure Socket Layer och är något som seriösa hemsidor använder sig av. Med SSL kan du kryptera din administrativa information. Den här tekniken skyddar överföring av information mellan den som rör sig på din sajt och servern som den ligger på.

Du kan skaffa SSL via ditt webbhotell. Det är ofta helt gratis. Du kan också skaffa det via ett företag som erbjuder SSL mot betalning. Huvudsaken är att du installerar SSL omedelbart bums om du inte redan har gjort det!copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.