Logga 5tips

5 tips då du behöver svarvning av 254smo stål

2020-09-29 · Denna artikel finns i gruppen Industri, Svarvning

Det finns bra svenska metallverkstäder som klarar av svarvning av 254smo stål. Vilken du ska välja beror på flera saker. I och med att det här är ett super-stål som måste hanteras på ett specifikt sätt är det klokt att tänka igenom hur du väljer din verkstad. Här är 5 tips som du kan ha i åtanke när du ser på möjliga metallverkstäder.

  1. Svarvning av 254smo stål kräver mer kraft

Det här är ett hårt material. För att svarvning av 254smo stål ska lyckas måste kraften finnas. Det är inte alla industrimaskiner som är lämpade för uppdraget. Det krävs också unika verktyg. Hållfastheten och legeringsinnehållet gör det svårt att maskinbearbeta 254 smo så det gäller att välja en verkstad som jobbar särskilt med hög-legerat rostfritt stål.

  1. Ett väl planerat projekt

Det är också bra att se på hur planeringen av svarvningsprojektet ser ut. Finns det personer på verkstaden som kan fungera som projektledare och hjälpa till med produktionen från A till Ö? Det här är ju ett viktigt stöd både i starten och slutet av produktionsprocessen.

  1. Minska risken för fel

Fel kan bli dyrbara. Det är inte populärt att behöva börja om med stål som är så dyrt att hantera. Se på erfarenheten för att minska risken för fel. Verkstäder som har jobbat länge och som hela tiden får nya uppdrag för att forma rostfria material vet vad de sysslar med. De utför till och med tester för att säkra att det blir rätt kvalitet på produktionen.

  1. Leverans i tid

Det är också viktigt att kunna jobba med en tidsplan som håller. Undersök hur det ser ut med leveranstider och vilka avvikelser som eventuellt kan förväntas. Tidsoptimism är sällan en fördel. Ibland kanske det inte går att ge exakt datum och tid för leverans men visst ska du få en god uppfattning om när det hela kan tänkas vara klart.

  1. God kommunikation

Du ska inte behöva vara expert på svarvning av 254smo stål för att uppleva att du förstår vad som händer med din produktion. God kommunikation är mycket viktigt. Tänk på detta när du tar kontakt med en verkstad. Om det är svårt att kommunicera redan innan du har lagt in en beställning lär det inte bli lättare senare.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.