Logga 5tips

Whey 80 – bästa kosttillskottet

2015-11-22 · Denna artikel finns i gruppen Sport och idrott

Jag tänkte i detta inlägg ta upp det som jag anser vara det bästa kosttillskottet som finns för hårt tränande individer. Främst syftar jag på folk som utför styrketräning på gym. Kosttillskottet som jag anser är det bästa är proteinpulvret whey 80.

Vad är whey 80?

Whey 80 är helt enkelt ett proteinpulver. Whey betyder vassle och 80 står för proteinhalten i pulvret. Alltså ska det vara cirka 80 gram protein i 100 gram pulver. Dock så är det oftast lite mindre, cirka 76 gram. Detta är för att tillverkarna åsyftar torrvikten, det är alltid lite fukt och andra ämnen i ett proteinpulver. Whey 80 består som sagt av vassle vilket utvinns ur komjölk. Sedan filtreras vassleproteinet och till slut får man ett färdigt pulver.

Varför anser jag whey 80 vara bäst?

När man har tränat ett hårt pass på gymmet är det viktigt att snabbt få i sig protein för att maximera proteinsyntesen och låta kroppen återuppbygga musklerna. Det kan finnas små fördelar med att ta separata aminosyror såsom ett EAA tillskott efter ett gympass. (EAA står för essentiella aminosyror). Nackdelen är att dessa är många gånger dyrare per kilo än ett whey 80 pulver. Och ett whey 80 innehåller också alla dom viktiga aminosyrorna, bara att man behöver ta en lite större mängd.

Så det som gör whey 80 till det ultimata kosttillskottet är dels effekten men även priset. För även om ett EAA kosttillskott kanske ger 0,5 % bättre effekt så är ett whey 80 pulver 50 % billigare. Och då kan man inte heller vara säker på att ett EAA tillskott verkligen ger bättre effekt. Det finns vissa studier som pekar på det och vissa som inte gör det. Något som dock är säkert är att både proteinpulver och EAA tillskott ger BRA effekt. Detta finns det många vetenskapliga studier på. Så då är det enligt mig lika bra att välja ett whey 80 som har garanterat bra effekt och samtidigt är väldigt billigt.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.