Logga 5tips

Waist trainer – 7 tips för nybörjaren

2016-12-07 · Denna artikel finns i gruppen Övrigt

Ska du precis börja din resa med en waist trainer? Är du nyfiken på hur waist training går till? Här nedan följer sju tips på hur du lyckas med denna teknik.

  1. Var inte tävlingsinriktad – varken mot dig själv eller mot andra. Ingen gillar en självupptagen skitstövel, framför allt inte när det gäller kroppsliga problem. Du kommer gå under av ångest om du alltid fokuserar på att slå tidigare uppnådda mått. Kom ihåg att midjans mått kommer variera lite tillsammans med kroppens naturliga cykler.
  1. Ta det lugnt – introducera din waist trainer långsamt och försiktigt. Detta gör att det blir troligare att du klarar av att fortsätta använda den istället för att bara ha den ett kort tag och sedan ge upp. När du börjar träna, använd bara korsetten under några timmar åt gången och inte för hårt. Sedan kan du utöka tiden och göra den tightare efter hand. Tänk så här: jag har all tid i världen. Kroppen accepterar förändringar betydligt lättare när den är avslappnad, så att stressa och snöra för hårt till en början kommer att göra mer skada än nytta – både för din kropp och på din waist trainer.
  1. Ta av den emellanåt – jag har insett att det finns personer som älskar sin waist trainer så mycket att de aldrig vill skiljas från den, inte ens när de sover. Men det är åtminstone två gånger varje dag då du absolut måste ta av dig korsetten: när du duschar och när du tränar. Tänk också på detta om du vill bära korsetten hela dagarna, varje dag; det skapar en midja helt innesluten och stöttad av stål. Detta kan få magmusklerna att börja förtvina med tiden.
  1. Var tålmodig. Alla är olika. Alla kroppar är olika. Tiden det tar för att omforma din kropp genom midjeträning beror på flera olika faktorer: bukområdets densitet, avståndet mellan höftkammen och revbensbågen, rörligheten i kroppens brosk, kvaliteten och formen på korsetten och hur regelbundet den bärs. Var tålmodig och inse att icke kirurgiska metoder för att forma om kroppen kräver mycket tid. Fråga dig själv: Är jag redo för ett långtidsprojekt?
  1. Använd ditt goda omdöme. En waist trainer skapar proportioner och kurvor som kan väcka vissa…ursprungliga drifter hos en del människor. Om du arbetar inom ett område där du ofta har kontakt med olika människor så var försiktig och tänk på att skydda dig själv från ovälkomna närmanden. Gör dessutom mycket klart för den som försökt med några närmanden att det inte uppskattas. Läs på om sexuella trakasserier och samla in så mycket bevis du kan. Trakasserier är fruktansvärda men de är också svåra att bevisa eftersom ord ofta står mot ord.
  1. Skaffa dig en korsettgarderob. Som Sparklewren uttryckte sig i en Etsy-kommentar: alla plagg som bärs regelbundet kommer så småningom att slitas ut. Under den viktorianska eran var det så ovanligt att en korsett höll längre än ett år att de tillverkare som kunde erbjuda en mer hållbar korsett använde detta i reklamen. Behandla därför din waist trainer rätt och inse, redan från början, att plagget inte kommer att vara i nyskick för evigt.

 

Faktum är att även om vi önskade att vår förtjusande investering hade varat för evigt så är det helt enkelt så att ett plagg inte är någonting annat än ett nätverk av fibrer, fibrer som är under nästan konstant påfrestning. Men vi kan förlänga livet på korsetten genom att ge det där nätverket av fibrer en paus då och då.

Om du sover i din waist trainer så är det bra om du använder en något större och väl använd modell (kanske din allra första korsett). Om du främst bär den dagtid, kan det vara värt att med tiden införskaffa ett flertal olika storlekar, modeller och midjekurvor för att förlänga livslängden på dina plagg och samtidigt se till att du alltid har någonting att ha på dig.

En korsettgarderob är någonting du bygger upp under tid. Du behöver inte samla på dig alla på en gång – även om det ibland är svårt att behärska sig…

  1. Njut av resan. Waist training handlar verkligen om att njuta av resan mot ditt mål. Kom ihåg att det viktigaste är att lyssna på kroppen, ha kul, och att vara snäll mot dig själv.
Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.