Logga 5tips

Välj rätt målare

2016-08-20 · Denna artikel finns i gruppen Service

Att hitta rätt hantverkare har varit ett eget hantverk sedan urminnes tider. Länge har ”djungeltelefonen” eller ”mun-mot-mun-metoden” varit det bästa sättet, det vill säga du hittar rätt hantverkare utifrån vad som sprids ryktesvägen bland dina vänner och bekanta.

Angreppssättet börjar bli förlegat när internet med omdömen och recensioner från dina vänner, bekanta OCH alla okända människor har dykt upp i allt större omfattning.

Du kan nu välja rätt målare till exempel, genom att sondera terrängen på nätet. Om du letar efter målare som företagare (b2b) måste du vara extra uppmärksam efter som du inte omfattas av alla konsumentvänliga lagar när du köper en tjänst.

Grundläggande
Har målaren F-skatt?
Håller hen avtalade tid i telefon och verkligheten?
Om bolaget varit igång ett tag, går det okej rent ekonomiskt?
Om bolaget är nystartat, har målaren arbetslivserfarenhet?

Hitta rätt hantverkare i Uppsala
I Uppsala finns många målare, stora som små. Det finns för- och nackdelar både med att välja en stor och att välja en liten firma. På den lilla målerifirman är sannolikheten högre att du får personlig service och genuint engagemang (eftersom du ofta får hjälp av ägaren själv). Å andra sidan kan det saknas rutiner för administration och det finns inte lika stor back-up om någon är sjuk.

På det stora måleriet är rutiner för administration i regel i bra skick. De har haft lång tid på sig att utveckla vettiga rutiner. Nackdelen är att de lättare har hamnat i ”löpandeband-principen” och och ser ditt drömprojekt som ett i mängden.

Läs mer om hur du hittar bra målare i Uppsala här.

Nyckelord: ,


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.