Logga 5tips

Tips om matkassar på nätet

2015-10-21 · Denna artikel finns i gruppen Mat

När både man och kvinna jobbar och satsar på karriärer och många dessutom skall hinna med att lämna och hämta barn på dagis, skjutsa barn till olika aktiviteter, hinna med att själva vara på gymmet eller joggingrundan osv. så blir det inte mycket tid över till att fixa mat till familjen (eller sig själv).

De senaste åren har det vuxit upp ett flertal olika företag som erbjuder färdiga recept och matkassar hem till dörren. Det verkar ha tagits emot med öppna armar av oss konsumenter eftersom fler och fler matkasseföretag poppar upp.

De har lite olika inriktning, det finns bl.a. de som satsar mycket på det ekologiska, en del har laktos- och glutenfria matkassar och en del speciella barnmatkassar.

Först var nog Middagsfrid som grundades av Kicki Theander 2007 – de säger själva att de var ”världens första färdigplanerade matkasse med recept”. De blev Bäst i Test 2015 hos
bäst-i-test.se/Matkasse

De tillhör fortfarande en av största och mest etablerade.

matkasse

Enkelt, snabbt och smidigt. En matkasse fixar biffen när tiden inte räcker till.

En av de som lyckats bäst med marknadsföringen är nog Linas Matkasse (företaget heter egentligen Carolinas Matkasse AB) och grundades 2008 dvs. året efter Middagsfrid, de blev Bäst i Test 2014 och finns bl.a. omnämnda på Wikipedia.

Ecoviva blev bl.a. Bäst i test i Aftonbladet och TT/Wiseguide 2015 där 6 matkassar bedömdes.

Man skall dock komma ihåg – att när matkassarna marknadsför sig som Bäst i Test – så finns det ett flertal olika tester av matkassar.

Konceptet matkasse med recept och hemleverans har av några utvecklats ytterligare. Nu finns det också en del som levererar färdiglagad mat – som bara behöver värmas. Då sparar man ännu mer tid.

Ett exempel på en nystartad sådan matkasse är KlaraMaten – som samarbetar med en cateringfirma där riktiga kockar tillagar maten som sedan levereras hem till din dörr eller din arbetsplats.

Vad man bör tänka på när man väljer matkasse med färdiglagad mat är, att eftersom varje portion innehåller en färdiglagad rätt som skall värmas, ingår inte tillbehör som t.ex. kalla såser, rödbetor, sallad eller ketchup.

Det finns många fördelar med att välja en matkasse med färdiglagad mat och den största fördelen är all TID som man sparar genom att man inte behöver tillaga maten. Men man sparar även tid genom att man inte behöver tänka ut veckans menyer, tiden som går åt att åka till affären och inhandla alla råvarorna och kanske även tid som går åt att tänka ut vad som är näringsmässigt bra, att man får variation i maträtterna osv.

Här kan du läsa lite mer om just KlaraMatens färdiglagade matkassar.

Vad man också bör veta när man besöker olika sajter med matkassar är, att en del bara kör ut på den egna orten, en del har blivit så stora att de har hemleveranser på flera orter – så kolla att de kan köra ut på just din ort. På en del sajter kan man ange sitt postnr och få svar direkt.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.