Logga 5tips

Sparkcykeln – ett vårtecken?

2017-04-12 · Denna artikel finns i gruppen Sport och idrott

Nu känns det ändå som att våren är på väg. Dels har vi ju redan fått ställa om klockorna, det är ljusare på morgonen och dagarna är längre. Vårblommorna börjat titta upp i trädgård och i dikesrenar och i varje fall där jag bor, i Bromma så har de varit och sopat gatan redan. De brukar komma mycket senare och hoppas de kommer en gång till för all sand har de ju inte fått bort.
Fåglarnas kvitter och sång hörs också allt mer och vissa dagar som häromdagen är det riktigt varmt – då var det 16-17 grader.

När jag var liten så var det, kulorna och kulpåsen som var det klassiska vårtecknet. Att spela kula är något som barn ägnat sig åt sedan urminnes tider. De flesta av oss har nog spelat kula när vi var små.
En idag ser man inte barnen spela kula längre. Dels så är de inte ute och leker lika mycket utan sitter fast framför TV-spel och datorer.

Jag vill inte påstå att sparkcykeln är det mest typiska vårtecknet idag men tycker ändå den tillhör dem. Sparkcykeln kan ju inte användas på vintern när det är snö och halt och en del barn känner ändå för att komma ut och röra på sig när våren är i antågande.

Men det är förvånande hur man handskas med sparkcyklarna. Vi har en FB grupp i området där jag bor – och där ser man ofta bilder på ”kvarglömda” sparkcyklar som ligger slängda lite här och där.
Nyligen hade någon dykt i den lilla sjön vi har i närheten och där plockat upp 6-7 fina cyklar och 4-5 sparkcyklar – man undrar hur och varför de hamnat där.
Mitt råd är att man stöldmärker och DNA märker även sparkcykeln – så har man lättare att få tillbaka den om den skulle upphittas.

Om du funderar på att köpa en ny sparkcykel så är rådet att undvika de allra billigaste man kan hitta på stormarknader och vanliga varuhus som inte är specialiserade på de typen av produkter. Det finns ALLTID en orsak till att de är billiga. Köp istället från en etablerad sportaffär eller cykelaffär eller från en etablerad webbshop.

Jag kan tipsa om Sporttema som har bra grejer och snabba leveranser.
Här hittar du deras olika modeller av sparkcyklar för både barn och vuxna och det här är en trehjulig variant avsedd för barn.

Och glöm inte att sätta på reflexer på sparkcykeln och använda hjälm.
Glöm inte heller att kolla och efterdra bultar och muttrar – de kan börja skruva upp sig så småningom.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.