Logga 5tips

Snygga trädgårdsmöbler till uteplatsen

2016-04-06 · Denna artikel finns i gruppen Hus och trädgård

Det är helt underbart att börja planera uteplatsen varje vår. Solen värmer i nacken och man kan höra insekterna som surrar runt och letar efter blommor. Man köper växter och planterar dem i balkonglådorna, tar bort allt skräp som samlats under vintern och skriver en lista på vilka trädgårdsmöbler som finns.

De flesta har inte obegränsat med plats för trädgårdsmöbler på uteplatsen, utan måste planera vad som ska finnas där. Det viktigaste brukar vara något att sitta på, och då kommer frågan upp hur många man brukar vara där samtidigt. Om uteplatsen är täckt kanske en snygg soffgrupp, det finns riktigt läckra varianter i konstrotting, kan vara en bra idé. Eller så vill man ha ett matbord, för när sommaren kommer så äter man många måltider här ute.

Ut med trädgårdsmöblerna!

Våren är på gång! Ut med trädgårdsmöblerna i trädgården eller på balkongen!

Ofta så är man få till vardags och många till fest, de ljusa sommarkvällarna är som gjorda för kräftskivor och andra kalas. Därför kan ett utfällbart bord vara lämpligt, ett som inte tar allt för stor plats när det bara är en själv, men som lätt kan förlängas och bli till ett långbord. Hopfällbara stolar kan hängas på en krok eller ställas bakom en dörr, redo att tas fram vid behov.

En annan trädgårdsmöbel som många tycker om är en ordentlig solstol, gärna en som kan fällas upp och ner så man kan sitta och läsa i den eller sova middag, allt efter vilket humör man är på. Det gäller att utnyttja de soltimmar man får, vintern är lång och mörk. Även dessa kommer i hopfällbara varianter så man lätt kan ta in dem när det regnar eller när uteplatsen är full av gäster.

Det finns också trädgårdsmöbler som passar på en riktigt liten plats, som en balkong. Med ett par stolar och ett utfällbart bord kan man lätt sitta och fika i solen. En kista som kan dubblera som förvaringsplats och soffa tar liten plats men gör stor nytta. Med några snygga mattor och kuddar, och några ordentliga krukor med blommor eller örter, så blir det hela riktigt inbjudande.

Vissa områden eller tidskrifter har tävlingar om vem som har den snyggaste uteplatsen och det är helt otroligt vad man kan åstadkomma med några trädgårdsmöbler och lite växter. Denna plats kan lätt bli som ett extra rum, och för många är det verkligen en symbol av sommar och glädje. Att sitta ute är fantastiskt, och med väl valda trädgårdsmöbler blir det bekvämt och praktiskt.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.