Logga 5tips

Smart att köpa bildäcken via internet

2016-06-14 · Denna artikel finns i gruppen Däck och fälgar online

Det kostar att äga bil. Förutom finansiering av bilen, försäkring, bilservice och skatt så behöver man även bildäck. Och bildäck kan kosta mycket – det vet alla som någon gång behövt köpa några. Men ett smart sätt att köpa bildäcken på är via nätet. Hur kan det då komma sig att det är smart att köpa däcken via nätet? Läs vidare så skall vi motivera detta påstående.

Rotationsriktning på däck

Rotationsriktningen är viktig! Det är inte alla däck som har rotationsriktning men där det finns ska det vara tydligt uppmärkt på båda däcksidor.

Enkelhet

En anledning till att internethandeln vuxit så mycket är att det är enkelt att handla. Man kan i lugnan ro slå sig ner i soffan och surfa runt bland butiker och jämföra priser och läsa recensioner. Med tanke på att de flesta webbutiker numer också är mobilanpassade så går det även ypperligt att shoppa på nätet i bussen eller tunnelbanan på vägen till jobbet. Enkelhet var ordet alltså och det gäller även när det kommer till att köpa bildäck på internet. De flesta däckbutiker på nätet erbjuder en sökfunktion där man helt enkelt knappar i sett registreringsnummer och sedan automatiskt får förslag på bildäck som passar jus den bilmodellen. Detta är bra, för det minskar även risken för att man skulle köpa några bildäck som inte passar till bilen.

Mer prisvärt

Att köpa bildäck kan som sagt vara dyrt. Extra dyrt kan det bli om man köper premiumdäck. Men köper man bildäcken så kan det bli 10-20% billigare jämfört med att handla hjulen hos en fysisk däckåterförsäljare. Men hur kan det då vara att nätbutikerna kan erbjuda lägre priser? Det beror helt enkelt på att de inte behöver ha lika höga driftskostnader tack vare att de slipper ha kostsamma butiker.

Inte nog med det. Det är naturligtvis även konkurrens mellan butikerna på nätet vilket gör att de kan köra tillfälliga kampanjer och rabattkoder som gör att redan låga bildäckspriser blir ännu lägre.

Välj däckverkstad eller montera själv

Orolig över hur däcken skall monteras på bilen? Ingen fara, däckbutikerna på nätet erbjuder både montering via däckverkstäder runt om i landet. Om du kan montera däcken själv så kan du naturligtvis även få dem hemskickade.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.