Logga 5tips

Skoförvaring för ditt hem

2016-12-20 · Denna artikel finns i gruppen Hus och trädgård

De flesta familjer har en uppsjö av olika skor och stövlar att hålla ordning på. Dels är det klimatet som gör att man behöver något för varje säsong, men olika sysselsättningar kräver också sina egna skor. Därför är skoförvaring och vad man ska göra med alla skor en ganska viktig fråga i de flesta hem. Som tur är så finns det flera olika varianter som alla fungerar riktigt bra, allt beroende på vad man har för plats.

Ett skoskåp kan vara bra för att slippa se alla skorna. De ställs in, man stänger luckan och det ser bara ut som en snygg möbel. Denna lösning skapar harmoni och lugn i hallen, som ju oftast är platsen för skoförvaring. De finns i ett antal olika storlekar och färger, en del är så smala att de passar in bakom en dörr eller i en passage mellan två rum. Andra är dubbla, med plats för två par skor på varje hylldel. Ibland har de små lådor högst upp där man kan lägga saker, kanske skoputs och liknande.

En skobänk kan också vara bra att ha i hallen, för här finns det plats för både skor och människor. Under sittplatsen finns det en eller flera hyllor där man kan ställa in sina skor. Mycket praktiskt att bara sätta sig ner och ha skorna inom räckhåll. Här kan ett alternativ vara att ställa en korg på sidan för skohorn, vantar och annat som kan behövas. Vissa skobänkar är nämligen så pass långa att man kan antingen sitta två på dem eller ställa något ovanpå.

Skoförvaring

Snygga skor behöver snygg skoförvaring

Gamla hederliga skohyllor blir alla omoderna och idag finns de också att få i flera snygga färger och modeller. En del kan staplas uppepå varandra så att man får som ett lågt våningshus med skor. Under hyllan kan det ibland finnas en liten gummimatta som samlar upp snö och smuts, andra lägger en tidning om hyllan används på vintern.

Allt detta visar att skoförvaring inte behöver vara ett problem, det finns många smarta möbler och lösningar för att ha en väl organiserad hall. Skohyllor, skobänkar eller skoskåp- valet är stort och det finns många snygga varianter. Även om vissa färger är de mest vanliga så brukar det gå att få något avvikande om man så önskar. Annars så kan man gärna välja svarta eller vita hallmöbler och istället satsa på en matta i starka färger. Det viktiga är att alla skor och andra saker har sin givna plats och att hallen fungerar som den ska.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.