Logga 5tips

Ska du köpa lagerbolag eller inte…

2018-06-28 · Denna artikel finns i gruppen Övrigt

En del säger att du absolut inte ska köpa ett färdigt bolag. De menar att det är så enkelt att själv registrera ett aktiebolag. Även om det är sant att du inte måste vara raketforskare för att förstå hur du ska registrera bolag så finns det fördelar med lagerbolag. Det är dessa fördelar som du ska väga mot nackdelar då du fattar ditt beslut.

Här är några viktiga punkter att beakta då du vill köpa ett lagerbolag. Om du känner att det övervägande verkar positivt att göra detta så är det bara att köpa. Men om du tycker att det verkar bättre att ta tag i processen själv så kanske du bör undvika kostnaden som detta ändå innebär.

Det är enkelt att köpa lagerbolag

Det är verkligen enkelt att köpa lagerbolag. Så snart som du har en affärsplan redo så kan du fylla i blanketten som du finner direkt online. Du ska ha ett namn för företaget och du bör också kunna tala om på ett bra sätt vad bolaget kommer att syssla med.

Sedan så är det bara att ordna med ett bankkonto som har de 50 000 kronor i aktiekapital som krävs. Detta måste vara klart innan du kan köpa ett lagerbolag. Du kan följa instruktionerna för processen direkt på den hemsida som bolagsservicen har. Om du har några frågor så kan du alltid ringa, chatta eller mejla med bolaget.

Det kostar pengar

Något som du inte kommer ifrån är att det kostar pengar att köpa färdiga aktiebolag. Du ska ha 50 000 kronor och så är det oavsett om du köper lagerbolaget eller själv tar hand om registrering. Utöver detta så kommer bolagsservicen att ta ut en avgift. Den kan ligga på några tusenlappar. Det här kan inte ses som en stor kostnad i sammanhanget men är ändå något att beakta.

Du kan börja sälja direkt

Om det är så att du är redo att börja sälja produkter och tjänster på en gång så kan tiden som du sparar med ett lagerbolag vara väl värd de tusenlappar som det kostar. Du slipper ju sitta med administration och väntetider från Bolagsverkets sida. Tid kan vara pengar. I varje fall då du redan nu kan börja sälja.

Om det är så att din verksamhet kan komma igång redan denna vecka så kan det finnas god anledning till att köpa lagerbolag. Det kan ju leda till att du kommer igång med samarbeten som fortsatt kommer att leda till fina inkomster som långt överstiger vad det kostar att köpa ett färdigt bolag.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.