Logga 5tips

Regler

paragraphDetta är en artikelkatalog med fokus på b2b-artiklar, det vill säga artiklar som handlar om affärer mellan företag.

Vi kan alla hjälpas åt att bidra med vår kunskap genom att skriva egna artiklar. Belöningen blir att du får länkar till din hemsida som tack vare detta får fler besökare och kommer bättre till i sökmotorerna.

När du skriver artiklar råder sunt förnuft. För att hjälpa det sunda förnuftet på traven kommer här regler som måste följas för att artikeln ska bli godkänd av oss:

  1. Bry dig inte om att lägga in artiklar med följande innehåll. De kommer ändå att raderas:  droger, vapen, rasism, hets mot folkgrupp, terrorism, våld, sex och snusk eller annat som kan tänkas ogillas av oss som värdesätter etik och moral.Vi godkänner inte längre artiklar som handlar om lån (till exempel sms-lån), onlinespel (till exempel poker), sökmotoroptimering, datingsajter, horoskop och medium och annat som ligger dessa ämnen nära tillhands. Anledningen är att 5tips.se får in alldeles för många sådana artiklar vilket drar oss ifrån vår ursprungliga idé med att vara en resurs för business-to-business.
  2. Din artikel ska undervisa och informera. En artikel ska inte enbart användas i marknadsföringssyfte utan även vara värdefull för besökarna. Använd dig gärna av tips och goda råd, statistik, analyser och egna åsikter.
  3. Alla artiklar måste vara skrivna på svenska. Kolla stavning och grammatik.
  4. Din artikel måste innehålla minst 300 ord. Spamma inte sökord i artiklarna.
  5. Du får ha max 2 st utlänkar från varje artikel. Om du länkar till sidor av låg kvalité, till exempel rena annonssidor, så har vi rätt att ta bort din länk. Vi som administrerar denna artikelkatalog har också rätt att lägga in ytterligare någon länk till andra artiklar inom samma artikelkatalog. Detta är positivt för dig.
  6. Internlänkar. Förutom dina två utlänkar får du gärna lägga in internlänkar till undersidor på 5tips.se. Det stärker hela sajten och gör att din artikel blir ännu starkare.
  7. Din artikel måste vara unik och får inte vara publicerad på någon annan hemsida. Du måste själv ha publiceringsrättigheten till artikeln. Anledningen till detta är för din egen skull. Om du lägger in samma text på flera olika hemsidor räknar sökmotorerna det som ”dublicate content” och värdet på länkarna i din artikel försvinner. För att undvika kopierade artiklar kontrolleras alla artiklar i vårt artikelarkiv automatiskt med ett program som heter Copyscape.  copyscape
  8. Lägg bara in din artikel i en kategori. Det hjälper dig inte att lägga in artikeln i flera kategorier eftersom Google då klassar det som dublicate content.
  9. Om du inte hittar en bra kategori. Är du på något vis osäker om var din artikel hör hemma så placera den i kategorin ”Övrigt”. När vi sedan kikar på artikeln så placerar vi den antingen rätt eller väljer att skapa en ny kategori för din artikel.

Vi rensar regelbundet för att hålla en hög kvalité! Om vårt system hittar din artikel på andra sajter kommer artikeln raderas hos oss så att vare sig du eller vi ska råka ut för problem med Googles dublicate content. Detta gör vi för att alla artiklar hos oss ska hålla en jämn och hög kvalité som i sin tur gör att dina artiklar får ett stort värde.

Vi raderar din artikel – om den inte följer reglerna. För att kunna sköta 5tips.se effektivt raderas artiklar som inte uppfyller reglerna. Detta sker automatiskt och du får inte någon information om din artikel raderas på grund av att du inte följt reglerna. Om din artikel raderats kan du inte komma åt den längre på 5tips.se så det är alltid bra att spara en kopia på din artikel i din dator. Följ de enkla reglerna redan från början så blir alla nöjda och glada och du får en värdefull artikel hos oss.

Vi tar bort länkar som slutar fungera. En sida som har många länkar som slutat fungera klassas som en dålig sida och sjunker i sökmotorerna. Om vårt system hittar länkar som har slutat att fungera eller som är knasiga på något sätt så kommer länkarna tas bort efter ett tag.

Vi tar oss friheten att göra små justeringar i inlagda artiklar om vi anser att detta bidrar till att göra din artikel och denna katalog bättre. Det kan till och med hända att vi lägger till en bild eller film för att ytterligare stärka din artikel.

Välkommen att lägga in din artikel »