Logga 5tips

Problem med skrivaren? Gör så här!

2017-08-20 · Denna artikel finns i gruppen Övrigt

De flesta av oss har nog stått i en krissituation med en skrivare som vägrar att printa ut viktiga, och ofta väldigt brådskande, dokument. Skulle det hända igen kan du testa följande steg för att få igång skrivaren. Fungerar för både lasertoners och bläckpatroner:

Lasertoner / Bläckpatron

Kontrollera att tonerns/patronens försegling/skyddshållare och remsan i änden/klistermärke är borttaget. Kontrollera att tonern/patronen är korrekt installerad.

Om du använder bläckpatroner kan du köra skrivarens rengöringsprogram innan du installerar bläckpatronen. Det är en riktigt bra idé att göra regelbundet eftersom bläckpatronens munstycke gärna torkar ut annars.

En del skrivare kan vara programmerade att blockera utskrifter med en kompatibel toner/patron. I så fall kan du testa att göra så här:

· Skriv ut och släck och tänd både med och utan toner/patroner i skrivaren.

· Tryck och håll reset, ok, print eller enter- knappen nere i cirka 5 sekunder. Försök att skriva ut igen.

· På baksidan av en del toners/patroner finns ett chip som skrivaren läser av. Torka bort ev. smuts med en torr trasa eller lite papper.

· Kör ett kalibreringsprogram och/eller justera programmet på datorn.

· Kör ett rengöringsprogram under skrivarinställningarna på datorn.

· Sätt ev. din gamla toner/patron i skrivaren, skriv ut en sida och sätt sedan i den kompatibla tonern/patronen igen.

En del skrivare visar felaktiga nivåer om du använder kompatibla toners/patroner. Därför ska du inte byta förrän utskrifterna börjar bli dåliga. Kontakta oss gärna om du har frågor eller behöver hjälp med att köpa ny toner eller patron. Vi har i stort sett allt inom patroner, toners, trummor och tillbehör för skrivare, scanners, faxar och kopiatorer. Beställ kompatibla kvalitetspatroner så väl som som originaltonerkassetter som passar till skrivare från bl.a. Canon, Brother, Epson, HP, Lexmark och Dell.

INKPRO har funnits på marknaden sedan 2006 och har sålt skrivarpatroner, toners, IT-produkter och tillbehör till fler än 300 000 privatpersoner, företag och offentliga institutioner.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.