Logga 5tips

Med polymer får metallen ett längre liv

2021-05-03 · Denna artikel finns i gruppen Övrigt, Plast

Det är populärt med detaljer och möbler av metall men vi vet alla att metallen har ett stort minus och det är att den kan rosta. När det inte finns budget att använda metaller som står emot vatten effektivt kan man välja att ytbehandla med polymer för att ge metallen längre liv.

Polymer är samma sak som plast

Polymer är ett namn för olika typer av plaster som man kan använda för att tillverka produkter med. Men det går också att göra ytbeläggningar av termoplast som är en form av polymermaterial. Det finns plastföretag som är experter på detta och som kan se till att metallföremål blir säkra att använda även där det kommer att vara blött.

Polymermaterial kan ha lite olika karaktär och det beror på att de har olika struktur i sina molekylkedjor. Det går till exempel att göra färg med polymer såväl som gummi. Det här är ju ämnen som kan passa bra då man vill ytbehandla ett föremål som är gjort av metall.

En behaglig yta att ta i

Utöver att man kan vilja ha en yta av plast på metallen för att skydda den mot rost kan det finnas ett behov av att få en mjukare yta. Metall är som bekant hård och det gör att den inte alltid upplevs som så bekväm.

När det gäller möbler för kontor och butiksinredning är metallen mycket populär. Men många tycker att det är mindre mysigt att sätta sig på en metallbänk eller metallstol. Om det finns en beläggning av mjuk polymer blir det en helt annan upplevelse.

På detta vis kan man ju också skydda metallen mot slitage. Det är inte dumt då det rör en möbel som kommer att finnas på en plast där många använder den.

Polymer kan se väldigt fint ut

Det ska också sägas att beläggningar av polymer kan se mycket attraktiva ut. När man vill få en fräsch och snygg känsla kan det här vara det bästa valet. Det gäller förstås att man jobbar på rätt sätt med bästa materialet.

Men vad gäller färger är det enkelt att välja specifikt för plast kan man smälta ner tillsammans med rätt färgnyans. Det här gör att det går snabbt att jobba med beläggningen som sedan ger precis rätt känsla och stil.

Ett kostnadseffektivt material

En stor fördel med polymer som ytbehandling för metall är att polymer som regel är ett kostnadseffektivt material. Man kan alltså få metallen att leva längre utan att det kommer att kosta för mycket. Att man sedan också får ett enklare underhåll av det som tillverkas är något som vidare bidrar till att man kan hålla kostnader så låga som möjligt.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.