Logga 5tips

Med gängsäkring så ser man till att skruvar och muttrar sitter fast ordentligt

2017-04-06 · Denna artikel finns i gruppen Övrigt

När man ska skruva ihop apparater så handlar det för det mesta om mycket små fästelement, och det är inte alltid som man kan lita på att enbart en skruv och mutter kommer att hålla ihop konstruktionen. Ännu viktigare blir detta då det handlar om bilar och maskiner som absolut inte får ha lösa skruvar vilket kan äventyra säkerhet och leda till vibrationer som skadar en produktion. Genom att använda sig av gängsäkring så kan man undvika den här typen av problem.

gängsäkring gör bilen säkrare

Gängsäkring kan man använda själv

Det är inte bara professionella verkstäder och industrier som använder sig av gängsäkring för att se till att fästelement sitter som de ska. Man kan som privatperson köpa gänglås på Biltema och i andra butiker med tillbehör till bilar som Jula. Man ska förstås lära sig vilken sort man ska ha för det finns lite olika grader av styrka. Rent praktiskt så är det inte svårt att lägga på materialet och det här är något som kan göra stor skillnad.

Då det redan finns gängtätning på fästelementet

Det händer att man vill byta ut fästelement som sitter fast ordentligt för att de har fästs med gänglås. Om det inte rör sig om permanent gänglåsning så ska det inte vara så svårt att med vanliga verktyg få bort gängsäkring, men om det rör sig om en permanent variant så kan man behöva lite starkare metoder samt värme för att få bort de skruvar och muttrar som ska bytas ut.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.