Logga 5tips

Må bättre utan socker och kolhydrater

2016-05-25 · Denna artikel finns i gruppen Mat

Det finns många tips för att gå ner i vikt men de flesta av dem gör dig mer hungrig och skapar en känsla av otillfredsställdhet vilket ofta gör metoderna ohållbara i längden. Om du inte har viljestyrka kommer hungern göra att du ger upp dessa planer snabbt.
Vi kommer här beskriva några enkla tips som kan hjälpa dig att:

  • Minska aptiten
  • Gör du gå ner i vikt snabbt – utan hunger
  • Förbättra din ämnesomsättning och hälsa

Här är ett enkelt tips för att gå ner i vikt naturligt och effektivt:

 Socker och kolhydrater

Den viktigaste delen för att lyckas att gå ner i vikt är att skära ned på socker och stärkelse (kolhydrater). Dessa är de livsmedel som stimulerar utsöndring av insulin mest. Om du inte redan vet det så är insulin huvudfettlagringshormonet i kroppen.

När insulin nivåerna går ner så är det lättare för kroppen att bränna fett istället för kolhydrater. Det är inte ovanligt att förlora upp till 5 kilo den första månanden du minskar på socker och kolhydrater.

Genom att skära ner på kolhydrater så sänker du din insulinnivå och du kommer automatiskt att börja äta mindre kalorier utan att din hunger ökas.

Enkelt uttryckt kan man säga att genom att sänka din insulinnivå så ökas din fettförbränning. Genom att ta bort socker och kolhydrater från kosten kan du sänka dina insulinnivåer, minska din aptit och gå ner i vikt naturligt.

Sammanfattning

Det går även att kombinera detta effektiva tips med naturliga kosttillskott och regelbunden träning för att optimera dina resultat och din viktnedgång.

Det är rekommenderat att förutom en hälsosam kost med minskat socker- och kolhydratintag även träna 3-4 gånger i veckan. Din träning behöver inte vara extrem utan det räcker med enklare aktiviteter så som promenader, simmning eller gruppträning på gym. Du ska sträva efter minst 1 timme åt gången för att optimera och få igång kroppens ämnesomsättning. För bästa resultat och för att gå ner i vikt naturligt rekommenderar vi att du inte ger upp efter några veckor utan uppskatta att det tar minst 2-3 månder innan du börjar se resultat av dina ansträngningar. Det viktigaste tipset är att ge inte upp då det tar tid att ställa om kroppen till en ny livsstil!

 

 copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.