Logga 5tips

Lånelöfte för bolån

2017-11-20 · Denna artikel finns i gruppen Ekonomi

Att köpa bostad kan kännas komplicerat. Du måste ansöka om ett bolån som sedan ska betalas av, ibland under bra många år. Men genom att se över processen i god tid så slipper du en stor del av stressen. Bland annat kan det vara bra att få ett lånelöfte om bolån. Detta ger dig mer tid och energi till att faktiskt hitta den rätta bostaden.

Hur fungerar ett lånelöfte för bolån?

Precis som namnet antyder så är det ett löfte om att du kommer att få låna pengar till att köpa en bostad. Banken eller kreditbolaget ser över din inkomst och bestämmer hur mycket du kan låna. Detta kan ge dig en idé om vilken sorts bostad du har råd med. Tillsammans med dina andra tillgångar så vet du exakt vilket hus eller lägenhet som du kan bjuda på.

Grunden för hur stort lånelöfte för bolån du kan få är naturligtvis hur mycket du tjänar. Men inte bara det. Din ekonomiska situation och förmåga att betala tillbaka lånet är minst lika viktigt. Därför måste du inte ha världens bästa jobb för att kunna få ett bolån.

När du hittar en bostad som du vill ha så lägger du in ett bud på den. Ibland kan det vara flera som vill ha samma hus eller lägenhet och det anordnas en budgivning. Om du har ett lånelöfte om bolån kan det hända att ditt bud blir valt, så att affären kan avslutas så fort som möjligt. Ett bud där personen måste påbörja processen med att ansöka om lån är inte alltid lika attraktivt.

Sedan är det också viktigt för dig själv att veta hur mycket du kan låna. Om du får lånelöfte på ett visst belopp så vet du hur mycket du har råd med. Du behöver inte slösa tid med att se på bostäder som kostar för mycket. Eller billigare alternativ som du egentligen inte vill bo i.

Från lånelöfte till bolån

Ett lånelöfte ges skriftligt och är i vanliga fall giltigt i upp till sex månader. Detta ger de flesta människor tillräckligt med tid att hitta en passande bostad. När du ansöker om lånelöfte på nätet så är det sedan ännu lättare att ta steget fullt ut och ansöka om ett bolån. Innan du vet ordet av så har du flyttat in i ditt nya hem. Genom att försöka vara ute i god tid och få ett lånelöfte tidigt så kommer hela processen att gå på nolltid.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.